Το συνδικάτο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας-ΣΕΥΠΕ για τις περικοπές στην εταιρία »Μαρινόπουλος»Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ είναι από τις πλέον κερδοφόρες στο χώρο των τροφίμων και μάλιστα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, επεκτείνεται και στην χονδρική.

Η υψηλή κερδοφορία της εταιρείας εκτός των υψηλών τιμών πώλησης των προϊόντων, των εξευτελιστικών τιμών που τα προμηθεύεται, στηρίζεται ταυτόχρονα και στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων.

Στη πλειοψηφία τους δουλεύουν ως ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, με κλεισίματα καταστημάτων και εκατοντάδες απολύσεις, με ατομικές συμβάσεις  που τους ¨έπεισαν¨ να υπογράψουν και να δεχτούν να απασχολούνται στη διανομή φυλλαδίων, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις εργασίας.

Η μεγαλοεργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αρκετές φορές έχει καλέσει τους εργαζόμενους να την εμπιστευτούν και να την « βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση» εννοώντας την μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους .

Η μεγαλοεργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αποφάσισε να επιτεθεί στις έτσι και αλλιώς πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων εφαρμόζοντας τη μονομερή περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς των εργαζομένων μειώνοντας τους  από 50 έως και 200 ευρώ.

Δεκάδες εργαζόμενοι από την εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ κατήγγειλαν στα κλαδικά σωματεία του εμπορίου όχι μόνο στην Αθήνα αλλά πανελλαδικά την προκλητική και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να εμπιστευτούν τη δύναμη της ενότητας, να συσπειρωθούν στα σωματεία και  αγωνιστικά να απαντήσουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητη η συμπόρευση κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, τώρα είναι αναγκαίο να παλέψουμε όλοι για έναν και ένας για όλους, να απαιτήσουμε να επιστραφούν όλα όσα έχει μέχρι σήμερα παρακρατήσει η εργοδοσία από τους μισθούς των εργαζόμενων και να αγωνιστούμε για :

Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με 918 ευρώ βασικό μισθό.
Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης για όλους τους    εργαζόμενους στο κλάδο.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
Ωράριο εργασίας 40ωρο 8ωρο 5ημερο.
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο τον χρόνο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.