Παραδοσιακή συνταγή για λαχταριστά μελομακάρονα!



Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τις πιο παραδοσιακές και τις πιο κλασικές συνταγές για μελομακάρονα. Αν τη φτιάξετε «θα γλείφετε τα δάχτυλά σας» !

Υλικά:

2 φλ. τσαγιού λάδι
1φλ. Τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι του τσαγιού πορτοκάλι στημένο
7 ½ φλ. Τσαγιού αλεύρι
Λίγη κανέλα
2 κ. γλυκού μπεέϊκιν
1 κ. γλυκού κοφτό σόδα
½ φλυτζ. Τσαγιού κονιάκ
Σιρόπι :
 2 φλυτζ. Τσαγιού μέλι
2 φλυτζ. Τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζ. Τσαγιού νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία λεκάνη το λάδι, την πορτοκαλάδα, το κονιάκ, τα μπέϊκιν και τη σόδα και τα χτυπάμε με το μίξερ. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και τα ζυμώνουμε πλέον με τα χέρια. Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε ή  το κλασικό τους  σχήμα .

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, σε λαδόκολλα στους 190Οc για 30-35 λεπτά .

Μόλις κρυώσουν φτιάχνουμε το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά και δεν τα ανακατεύουμε καθόλου. Προσέχουμε μόνο να μη χυθεί γιατί το σιρόπι καθώς βράζει αφρίζει και αφαιρούμε τον αφρό με ένα κουτάλι .Δεν ανακατεύουμε καθόλου!

Αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλά, τα τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί από την ανάποδη πλευρά ( δηλαδή η πάνω όψη προς τα κάτω) και σιροπιάζουμε με μία κουτάλα. Τα αφήνουμε για περισσότερο από μισή ώρα ανάποδα και έπειτα τα γυρνάμε από την κανονική τους πλευρά για να ρουφήξουν και το υπόλοιπο σιρόπι.

Καλή επιτυχία & του χρόνου με υγεία!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.