Το Δήμο Κοζάνης επισκέφτηκε η διεθνής επιτροπή αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Το Δήμο Κοζάνης επισκεφτήκαν τέσσερις διακεκριμένοι στην επιστήμη της Μηχανολογίας Έλληνες Καθηγητές, που εργάζονται σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Ελβετίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην πόλη, για την διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους, έγιναν δεκτοί από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, ο οποίος τους ανέλυσε το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Κοζάνης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συζήτησαν θέματα σχετικά με την πορεία και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και την στήριξη της ανάπτυξής του από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μαλούτας επεσήμανε με έμφαση την στήριξη που έχει παράσχει ο Δήμος  ως φορέας για την ενίσχυση του πανεπιστημίου, με κάθε τρόπο.  

Οι Καθηγητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης για τη νέα γενιά και την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και για το σύστημα τηλεθέρμανσης της πόλης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Αντώνιος Τουρλιδάκης.

Στη συνέχεια οι Καθηγητές επισκέφτηκαν την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, όπου ξεναγηθήκαν από τους υπαλλήλους της στο νέο χώρο του «Media Lab», ενώ στη συνέχεια είδαν τη βιβλιοθήκη του Μητροπολίτη Διονύσιου Ψαριανού, καθώς και τους υπόλοιπους χώρους της Κοβεντάρειου.

Οι Καθηγητές εντυπωσιάστηκαν από τις πλούσιες συλλογές της βιβλιοθήκης, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους θησαυρούς της  (χειρόγραφα, έντυπα, λυτά έγγραφα, αρχαιολογική συλλογή και συλλογή χαρτών).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραπάνω Καθηγητές επιλέχθηκαν από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) εξαιτίας του υψηλού ακαδημαϊκού κύρους τους και με βάση αυστηρούς κανόνες δεοντολογίας, και ήταν οι παρακάτω :

Καθηγητής Γιώργος Γιαδικάρογλου, Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, Ελβετία
Καθηγητής Νίκος Λαδομάτος, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Λονδίνου
Καθηγητής Έκτωρ Ιακωβίδης, Σχολή Μηχανολογίας, Αεροδιαστήματος και Πολιτικών Μηχανικών, Πολυτεχνείο Μάντσεστερ
Καθηγητής Στέφανος Θεοδοσιάδης, Καθηγητής Δυναμικής των Μηχανών, Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο, Μεγάλη Βρετανία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.