Οριστική η απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Πρωθυπουργού να αντιγράφει!



Απολύεται οριστικά με απόφαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας, η καθηγήτρια Ευφροσύνη Μπουλουτά, η οποία συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει. Το έγκλημα συνετελέσθη, το ΚΥΣΔΕ με άνωθεν εντολές (;) εκτέλεσε τη συνάδελφο Ευφροσύνη Μπουλουτά, ρίχνοντας την στον Καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης, επειδή είχε το θράσος να συλλάβει τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει αναφέρει σε οργισμένη της ανακοίνωση η ΟΙΕΛΕ κάνοντας λόγο για απόφαση που συνιστά συμβόλαιο θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Όπως σημειώνει η απόφαση θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης αποδεικνύοντας ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού. Καυστική ανακοίνωση εξώδωσε όμως και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών του Κολλεγίου Αθηνών (ΣΕΛΚΑ) προειδοποιώντας ότι η αυλαία δεν έπεσε ακόμα και ας μην πανηγυρίζουν οι «άρχοντες του σκότους».

Σχετική είδηση: Οργή στην ΟΙΕΛΕ για την υπόθεση της αντιγραφής του γιου του Πρωθυπουργού
 
Με απόφαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας η εκπαιδευτικός στο Κολλέγιο Αθηνών απολύεται με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών.

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλει ότι κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» – μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών»

Και εκφράζει έκπληξη για το πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους απορρίπτοντας με  συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους.

Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για απόφαση ιστορικής σημασίας η οποία θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Αποτελεί, όπως υπογραμμίζει, κατ’ ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες ανάβοντας το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.

Κάνει επίσης ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση και ότ θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών – Alfavita
Το είδαμε στο ertopen.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.