Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κοζάνης για τα κενά των εκπαιδευτικών



Η ΕΛΜΕ Κοζάνης θέλοντας να αποκαταστήσει την πραγματική εικόνα των κενών των εκπαιδευτικών στην περιοχή, μετά από δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, δηλώνει τα παρακάτω.

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της για τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο μετά από τυπογραφικό λάθος, έδινε για την περιοχή μας 135 κενά, αριθμός ο οποίος είναι λανθασμένος για τον λόγο αυτό και η ΕΛΜΕ Κοζάνης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να τον διορθώσει όπως και έγινε.

Μπορεί λοιπόν ο αρχικός αριθμός των κενών να μην ήταν ο πραγματικός, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι 4 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους εκπαιδευτικά κενά υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες (περίπου 8) ενώ έντονο είναι το πρόβλημα στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, όπου ακόμη και σήμερα χάνονται 210 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως ακόμη και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, ενώ τέλος παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών τις τελευταίες ημέρες σημαντικές είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα μουσικά σχολεία και στην ειδική αγωγή.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.