Χριστουγεννιάτικο χωριό… last year στην Κοζάνη! – Δεκαήμερο εκδηλώσεων στην πλατεία



Της Βασιλικής Σάφη από τον Πρωινό Λόγο:

Όνειρο ήταν και …πάει για τον Δήμο Κοζάνης το «Χριστουγεννιάτικο χωριό», όπως όλα δείχνουν, αφού η έλλειψη ενδιαφέροντος από ιδιώτες καθιστά ακατόρθωτο το εγχείρημα, στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης.

Απεναντίας, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα γίνουν, τόσο από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης όσο και από τον Δήμο (σε συνεργασία με εθελοντικούς φορείς και συλλόγους), με στόχο να δημιουργηθεί ένα εορταστικό κλίμα στην αγορά και να τονωθεί η διάθεση και η ψυχολογία μικρών και μεγάλων. Μάλιστα από αυτή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά, τόσο στις 15 όσο και στις 22 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο για τις εορταστικές του αγορές.

Ειδικότερα, πρόκειται να γίνουν από κοινού εκδηλώσεις με τον Δήμο, ενώ ξεχωριστά ο Εμπορικός Σύλλογος πρόκειται να κάνει ένα γεμάτο σε εκδηλώσεις εορταστικό δεκαήμερο, αρχής γενομένης από τις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο μέχρι την Πρωτοχρονιά! Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η κεντρική πλατεία, με ξυλοπόδαρους, καλικάτζαρους, ξωτικά, τόσο στην πλατεία όσο και σε άλλα δύο σημείο στις εμπορικές αρτηρίες της πόλης. Επίσης, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης θα στηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης σε συνεργασία με ιδιώτη, ένα καρουσέλ για τα μικρά αλλά και μικρότερα παιδιά, αλλάζοντας έτσι τη διάθεση του κόσμου και φέροντας μια πιο γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης! Επίσης, σε διάφορα σημεία του κέντρου θα υπάρχει (σε συγκεκριμένες ημερομηνίες) κέτερινγκ που θα προσφέρει εδέσματα για τους μεγάλους και γλυκίσματα για τα παιδιά.

Ακόμη, τις ημέρες των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και τους γύρω δρόμους ο Εμπορικός Σύλλογος θα μοιράζει μικροδώρα και κεράσματα στα παιδιά. Την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα γίνει θεατρική παράσταση στο «Ολύμπιον», σε διοργάνωση Εμπορικού Συλλόγου, από παιδικό θίασο (οι ημέρες των παραστάσεων είναι 28, 29, 30 Δεκεμβρίου και 2, 3 Ιανουαρίου). Οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης θα γίνουν με τη στήριξη της Π.Ε. Κοζάνης. Να σημειωθεί πως στην κεντρική πλατεία θα στηθούν δύο σπιτάκια που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τόσο των εκδηλώσεων του Δήμου (κάνοντας κάποιες εκδηλώσεις σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής) όσο και του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι ετοιμασίες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις γίνονται αυτές τις ημέρες και «κλείνουν» οι τελικές ημερομηνίες και από τις δύο πλευρές. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως χθες το πρωί ήταν προγραμματισμένη στα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού και η τελευταία σύσκεψη μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου, ώστε να ρυθμιστούν και οι τελευταίες διευθετήσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.