Τέσσερα μεγάλα αιολικά πάρκα στη Δυτική Μακεδονία δρομολογεί το Π.Ε.Κ.Α.



Από τον Πρωινό Λόγο:

Επτά μεγάλα αιολικά πάρκα δρομολογεί ανά την επικράτεια το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ τα τέσσερα εξ αυτών αφορούν τη Δυτική Μακεδονία! Ειδικότερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία 7 μεγάλων Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 204,2 MW, στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Η κατασκευή των έργων αυτών θα αποφέρει περίπου 245 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, όπως αναφέρει το epoli.gr, ενώ με την έναρξη λειτουργίας τους θα προσφέρουν ετησίως περίπου 472GWh “πράσινης” ηλεκτρικής ενέργειας, σχεδόν της 1% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις συμβάλουν στον σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ για βιώσιμη και αποκεντρωμένη ανάπτυξη, καθώς και στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφορούν την κατασκευή και λειτουργία ενός αιολικού πάρκου ισχύος 39,95 MW στο Δήμο Αμυνταίου, ενός αιολικού πάρκου ισχύος 12 MW στο Δήμο Βοΐου και δύο αιολικών πάρκων στα Γρεβενά συνολικής ισχύος 58 MW συνολικά!

Αναλυτικά, οι εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων, αφορούν στα ακόλουθα έργα:

Τίτλος

Ισχύς (MW)

Θέση

Εταιρεία

ΑΣΠΗΕ

30,6

Δήμος Πάτρας

ΘΕΜΕΛΗ ΑΤΕ

ΑΣΠΗΕ

39

Δήμος Ερυμάνθου

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΠΕ

ΑΣΠΗΕ

39,95

Δήμος Αμυνταίου

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΑΣΠΗΕ

12

Δήμου Βοϊου

VOLTERRA A.E.

ΑΣΠΗΕ

24,65

Δήμος Πύλης

ΑΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.Ε.

ΑΣΠΗΕ

26

Δήμος Γρεβενών

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ RENWIND A.E.

ΑΣΠΗΕ

32

Δήμος Γρεβενών

ΑΝΕΜΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.Ε.

ΣΥΝΟΛΟ

204,2 MW

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.