Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια



Χαλάει απότομα ο καιρός από σήμερα το απόγευμα, με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και χιόνια, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη, οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν βαθμιαία στα 8 με 9 και τη νύχτα στα 10 μποφόρ, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας (από τα 400 μέτρα)

Αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει κάθετη πτώση μέχρι και 8 βαθμούς, ενώ οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Ταυτόχρονα προβλέπονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (300 μέτρα) καθώς και στα ορεινά ημιορεινά των νησιών. Ειδικά στην Κρήτη, οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανά να είναι ισχυρές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό, ενώ θα σημειωθεί παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.