Δυτική Μακεδονία: Υπογράφτηκε το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης για την προστασία δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεωνΣτην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ευταξά για τη μελέτη και εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων δασικής αναψυχής και προστασίας σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις στην περιοχή των Δήμων Βοΐου και Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής αναφερόμενος στο έργο σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων δασικής αναψυχής και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις. Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων ήπιων μορφών τουρισμού καθώς και η προστασία της περιοχής».

Τα προβλεπόμενα έργα περιλαμβάνουν εργασίες καθαρισμού, βελτίωση της προσπελασιμότητας του εδάφους, βελτίωση της χάραξης, σήμανση, συντήρηση παλιών λιθοδομών και τοποθέτηση ξύλινων και λίθινων κατασκευών σε υφιστάμενα – μερικώς σηματοδοτημένα και σε νέα μονοπάτια. Συνολικά πρόκειται για δεκατρία (13) μονοπάτια, συνολικού μήκους 154,5 χλμ. εκ των οποίων τα εννιά (9) είναι νέα και τα τέσσερα (4) υφιστάμενα.

Οι μελέτες και τα έργα ανατίθενται ή εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.