Συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Δημιουργικότητας στον χώρο του «Media Lab» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης



H Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης ευχαριστεί τους εξής εθελοντές του Μαραθώνιου Δημιουργικότητας «Media Lab» (6-7 Δεκεμβρίου): Τον Μηχανικό Υ/Η και καθηγητή Πληροφορικής Θάνο Σιώζο, την Αναστασία Μόσχου για τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα κοσμήματα, την Ιωάννα Κουτσογεωργοπούλου για τον αυτοσχεδιασμό και την ποίηση, την εικαστικό Dizi, τον τεχνικό Η/Υ και δικτύων Δημήτρη Ντούλα, τη βιβλιοθηκονόμο Κωνσταντίνα Ράπτη, τις ομάδες «Φαντάσου την πόλη», «Mangatellers», και «Ταξιδευτές του θεάτρου» με την υπεύθυνη και εμψυχώτρια κα Γιάννα Γκουτζιαμάνη, τον Σύλλογο Φυσικών Κοζάνης, τη Λέσχη Φίλων Ανοιχτού Λογισμικού Κοζάνης, τους μουσικούς Αστέριο Αυλογιάρη, Δημήτρη Αψή, το μουσικό συγκρότημα «Grey Theory» και το Cafe «Φλού».

Παράλληλα να σημειωθεί ότι συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Δημιουργικότητας στον χώρο του «Media Lab».

Αναλυτικά, μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 οι δράσεις περιλαμβάνουν την εβδομάδα ενημέρωσης για τα «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν)- AIDS», σε συνεργασία με το Μαμάτσειο Γ.Ν. Κοζάνης, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Βιβλιοθήκη-media lab, 10:00΄-14:00).

Επίσης έως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί έκθεση χειροποίητων βιβλίων, βυζαντινών χειρογράφων και αρχαίας συσκευασίας γραπτού λόγου. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο, «Βιβλιολογείον», της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Βιβλιοθήκη (προθήκες διαδρόμου, 8:00΄-21:00΄).

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κοζάνης -Πρόγραμμα «Τοπικής ιστορίας», θα ξεναγηθεί στη βιβλιοθήκη στις 7 το απόγευμα, ενώ σήμερα θα ξεναγηθεί το Δημοτικό Σχολείο Τρανοβάλτου.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει αφιέρωμα στη μνήμη του Μίμη Σουλιώτη, ιδρυτή του Βιβλιολογικού εργαστηρίου της Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στο αφιέρωμα θα γίνει ομιλία από την κ. Έφη Παπαγεωργίου Ε.Ε. ΔΙ.Π Παιδαγωγικής Σχολής του ΠΔΜ με θέμα: το «Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο ως Θεματοφύλακας της Ιστορίας και των Τεχνών του Βιβλίου: η εκπαιδευτικοί στόχοι, οι δράσεις η προοπτική», ενώ θα προηγηθεί χαιρετισμός από τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών ΠΔΜ.

Τέλος οι δράσεις θα συνεχιστούν με σεμινάρια όπως: «Εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες Η/Υ (βασική χρήση windows, office, κλπ) και εκπαίδευση στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media, facebook, twitter, κλπ.), «Τεχνική video» και «Video editing», Φωτογραφικό εργαστήριο (Photoshop), πολυμέσα και video, «από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό τύπο», «Ηχοληψία -Μουσική παραγωγή», μαθήματα πρώτων βοηθειών», επαγγελματική ανάπτυξη, εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο, θεατρική γραφή για εκπαιδευτικούς και για το ευρύ κοινό, νέες τεχνολογίες και νέα πρότυπα καταλογογράφησης και άλλες δράσεις όπως το ραδιόφωνο στο διαδίκτυο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.