25.000 ευρώ από το 2014 στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών!



Από τον Πρωινό Λόγο:

Στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή, στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Κοζάνης.Χωρίς να επιθυμεί να δοθεί δημοσιότητα, ο κ. Καράογλου ξεναγήθηκε στο Μουσείο από τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα του Μουσείου και ειδικά για τα ιδιαίτερα…προβληματικά οικονομικά του!

Μάλιστα, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης επιφύλαξε και μια θετική είδηση για την ένταξη του Μουσείου στη νέα προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου. Ο κ. Καράογλου τόνισε πως από το 2014 το ΥΜΑΘ θα ενισχύσει το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών με το ποσό των 25.000 ευρώ ετησίως, στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης έξι χρόνων που θα ισχύει από 2014 και θα έχει ισχύ μέχρι και το 2019.

Ο κ. Καράογλου στις δηλώσεις του, από το μουσείο όπου βρέθηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του από τα μέλη της διοίκησης, το χαρακτήρισε ως «κόσμημα» για την περιοχή. «Το Μουσείο και ο Σύνδεσμος θα ενισχύεται με το ποσό αυτό για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολύ μεγάλες δαπάνες που έχει. Εγώ πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της Κοζάνης, ένας εντυπωσιακός μουσειακός χώρος που κάθε επισκέπτης της περιοχής πρέπει να επισκεφθεί» τόνισε ο ίδιος. Από την πλευρά του ο Αγγέλης Πολυνίκης, στις δηλώσεις του, τόνισε πως «ο υπουργός αγκάλιασε το σύνολο των εκθεμάτων με την ανακοίνωσή του αυτή».

Ο Θόδωρος Καράογλου το βράδυ της Πέμπτης δείπνησε με τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή και άλλους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, ενώ το πρωί της Παρασκευής έδωσε το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Κοζάνης Άγιο Νικόλαο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.