Κοζάνη: «Θολό» τοπίο για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις!



Το ρεπορτάζ από τον Πρωινό Λόγο:

Η Κοζάνη έχει φορέσει τα γιορτινά της και με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου κάτω από το καμπαναριό αλλά και τα λαμπάκια που τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία., η πόλη μπαίνει δειλά – δειλά σε εορταστικούς ρυθμούς, ενώ «μετέωρος» είναι, ακόμη, ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Κοζάνη τις γιορτές από πλευράς δήμου αλλά και φορέων. Ειδικότερα, ο δήμος προγραμματίζει να υλοποιήσει πρόγραμμα εκδηλώσεων (όχι απαραίτητα στην κεντρική πλατεία), με τη συνεργασία φορέων της πόλης (το πρόγραμμα εκδηλώσεων ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί), ενώ άγνωστο είναι αν θα προχωρήσει το εγχείρημα του Χριστουγεννιάτικου χωριού στο πάρκο, σε συνεργασία με ιδιώτη. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι ο προγραμματισμός του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για τις εκδηλώσεις που φιλοδοξεί (όπως κάθε χρόνο), να υλοποιήσει.

«Εκδηλώσεις θα γίνουν όπως κάθε χρόνο και θα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ως προς την τοποθεσία που θα πραγματοποιηθούν, στην περίπτωση που χιονίζει και υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία. Στις εκδηλώσεις αυτές θα υπάρξει αναφορά στην πόλη της Κοζάνης. Θα γίνουν σε συνεργασία με συλλόγους και δομές του Δήμου», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Χάρης Γελαδάρης.

Επίσης, ο Δήμος Κοζάνης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, έχει επαφές και με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, ο οποίος θα κάνει εφέτος όπως και κάθε χρόνο εκδηλώσεις τις οποίες προγραμματίζει για να «τονώσει» το εορταστικό πνεύμα στην αγορά. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», έχει καταρτιστεί και αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυτές τις ημέρες (ως προς τις ημερομηνίες), ενώ οι εκδηλώσεις θα επικεντρώνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους, στο πνεύμα των εκδηλώσεων περασμένων χρόνων. Σήμερα το πρωί υπάρχει σχετική συνάντηση του Οργανισμού πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης με τον Εμπορικό Σύλλογο, όπου και θα συζητηθούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και που θα γίνουν αυτές από τον κάθε φορέα. Από τη σημερινή συνάντηση θα κριθεί και το μέλλον των εκδηλώσεων, αν θα παραχωρηθεί η κεντρική πλατεία Κοζάνης, και ποιες ακριβώς εκδηλώσεις θα γίνουν. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε στηθεί τρενάκι, καρουσέλ, φουσκωτά, παγοδρόμιο, ενώ υπήρχαν και «σπιτάκια» με περίπτερα φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων.

Σε ό,τι αφορά το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, που πέρυσι είχε στηθεί από ιδιώτη με τη συνεργασία του Δήμου, στο Δημοτικό Πάρκο Κοζάνης, γίνονται προσπάθειες ώστε κάτι παρόμοιο να γίνει και φέτος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εκδηλώσεις ενδιαφέρον δύο ιδιώτες που παρέχουν παιχνίδια, φουσκωτά κλπ, εκ των οποίων ο ένας πληροί τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Ο ιδιώτης αυτός (διαφορετικός από πέρυσι), αναμένεται να δει το χώρο και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην μίσθωση του χώρου.

Ωστόσο όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Κοζάνη για μια ακόμη χρονιά πιάνεται σε «χειμέριο ύπνο» στο θέμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενώ αρκετές πόλεις της βόρειας Ελλάδας, αλλά και όχι μόνο έχουν ήδη ξεκινήσουν ή αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεών τους με «χριστουγεννιάτικα χωριά» που προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες και από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.