Επιστρέφουν στην εργασία τους οι σχολικοί φύλακες Κοζάνης και Εορδαίας!



Από τον Πρωινό Λόγο:

Δικαιώθηκαν δικαστικά οι σχολικοί φύλακες της Κοζάνης αλλά και της Εορδαίας και επιστρέφουν προσωρινά στις εργασίες τους, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης έκρινε με χθεσινή του απόφαση ως δίκαιη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν (χωριστά), ζητώντας να παραμείνουν στην εργασία τους και να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση για απόλυσή τους (μέσω της διαθεσιμότητας).

Πρόκειται, όπως τόνισε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο συνήγορος των σχολικών φυλάκων της Κοζάνης Σπύρος Μπαλατσούκας, για δύο διαφορετικές αγωγές, που επέβαλαν οι δεκατέσσερις (14) σχολικοί φύλακες της Εορδαίας και οι δεκατέσσερις (14) σχολικοί φύλακες του Δήμου Κοζάνης, οι οποίοι μετά την απόφαση επιστρέφουν κανονικά στη δουλειά τους. «Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα ήταν αντισυνταγματική, ότι ουδέποτε αξιολογήθηκαν οι ανάγκες του Δήμου Κοζάνης, ούτε και οι ικανότητες των σχολικών φυλάκων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες έχουν ανάγκη την εργασία τους ως μέσω βιοπορισμού, λόγω και των χαμηλών αποδοχών που ούτως ή άλλως λαμβάνουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Το δικαστήριο αποφάσισε την επιστροφή τους στην εργασία, υποχρεώνοντας τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας να συνεχίσουν να τους απασχολούν,  μέχρι και την έκδοση της απόφασης για την αγωγή που έχουν κάνει, που σε ό,τι αφορά την Κοζάνη έχει προσδιοριστεί για τον Οκτώβριο του 2014. Να σημειωθεί πως οι σχολικοί φύλακες δικαιούνται το 100% των αποδοχών τους για το διάστημα από δω και πέρα. Αποτελείς σαφώς μια δικαίωση για τους σχολικούς φύλακες της Κοζάνης, οι οποίοι πρόσφατα βρέθηκαν στην Αθήνα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική διαμαρτυρία των συναδέλφων τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.