Γαστρονομικό γευστικό συμπόσιο στην Κοζάνη για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Για 4η χρονιά η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις»  συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Eνόψει των Χριστουγέννων  και  έχοντας ως στόχο την οικονομική ενίσχυση  του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κοζάνης καλεί όλους τους πολιτιστικούς  συλλόγους που δραστηριοποιούνται στoν Δήμο μας να συμμετάσχουν στο γαστρονομικό γευστικό συμπόσιο που θα διοργανωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή  από τις 5.50 έως τις 8. 30 μ.μ. στον 2ο όροφο της Στρατιωτικής Λέσχης Κοζάνης  

Ο Καλλικρατικός Δήμος Κοζάνης  παρουσιάζει έναν ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό γαστρονομικό καμβά, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ζουν και δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης.

Πιστεύοντας ότι η παραδοσιακή κουζίνα του κάθε τόπου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πτυχές της πολιτιστικής του ταυτότητας, αλλά και  ενοποιητικό  στοιχείο  διαφορετικών εθνικοτοπικών χαρακτηριστικών, η εκδήλωσή μας, πέρα από τον αλληλέγγυο χαρακτήρα  της, θέτει ως στόχο και την ανάδειξη αυτού του ιδιαίτερου πολυπολιτισμικού χαρακτήρα του Δήμου μας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως στοιχείο γνωριμίας, αλληλεπίδρασης, και αλληλοαποδοχής  μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται τον ίδιο τόπο.  

Με όχημα την πολυπολιτισμική κουζίνα του τόπου μας λοιπόν σας καλούμε να συμμετάσχετε σε ένα συμπόσιο ποικίλων αρωμάτων και γεύσεων βάζοντας και σεις την δική σας ιδιαίτερη πινελιά με τα χαρακτηριστικά τοπικά παραδοσιακά σας εδέσματα.

Το συμπόσιο θα περιλαμβάνει  εκτός των άλλων  και διαγωνισμό μαγειρικής για την ανάδειξη του καλύτερου πιάτου.

Στον διαγωνισμό μαγειρικής μπορεί να συμμετάσχουν και μεμονωμένοι πολίτες.

 
Ας πάρουμε όλοι μαζί μια  γευσιγνωστική πρόγευση Χριστουγέννων !

Σας περιμένουμε  όλους, συλλογικούς φορείς, αλλά και μοναχικούς λάτρεις του καλού φαγητού!

 
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με Τασοπούλου Ελένη τηλ: 6976511586, Φτάκα Φανή 6993894700.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.