Πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις υλοποιεί η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκης Κοζάνης τον μήνα ΔεκέμβριοΣάββατο 30 Νοεμβρίου & Κυριακή  1 Δεκεμβρίου  
Θεατρική παράσταση «Επέστρεφε….» για τον Κ.Π.  Καβάφη του φιλολόγου Γ. Δελιόπουλου σε σκηνοθεσία Γλύκας Διονυσοπούλου. Θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίου για τον Καβάφη -από τη συλλογή της ΚΔΒΚ.
            Στο Θεατροδρόμιο (Αγ Παρασκευής 14 (πρώην ΥΕΒ)), 20:00΄
 
Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων, φίλων ατόμων με αυτισμό. Σεμινάριο με  εισηγητές τους: Βογινδρούκα Γιάννη, Χέλα Ευριπίδη (για μέλη του συλλόγου).
            Στη Δημοτική Χαρτοθήκη,  9:00΄-15:00΄

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
«Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατά θεματικές ενότητες και ο τρόπος προσέγγισης μικρών και μεγάλων: Η  κατοικία και ο αθλητισμός στην αρχαιότητα». Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης, Διάλεξη της  Δρ. Γεωργίας Καραμήτρου- Μεντεσίδη(για μέλη του ΛΠΚ)
            Στη  Δημοτική Χαρτοθήκη, 18:30΄-20:30΄
    
Τέταρτη 4 Δεκεμβρίου
«Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατά θεματικές ενότητες και ο τρόπος προσέγγισης μικρών και μεγάλων: Αρχαία Διατροφή, Γραφή, Αρχαία Γλυπτική, Νομίσματα κτλ» Διάλεξη με τη  Δρ. Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη. Σε συνεργασία με το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης(για μέλη του ΛΠΚ)
            Στη Δημοτική Χαρτοθήκη, 18:30΄-20:30΄

Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
Το media lab ξεκινά τη λειτουργία του με Μαραθώνιο Δημιουργικότητας
             Καινοτόμες δράσεις, παιχνίδι και διάδραση (δείτε αναλυτικά τις δράσεις  http://www.kozlib.gr/DNN/Portals/7/EKDHLOSEIS%202013/Program%20Kozani.pdf .
            Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 10:00΄-21:00΄

Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα ενημέρωσης  για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν)- AIDS. Σε συνεργασία με το Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο  Γ. Ν.  Κοζάνης. Για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
           Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 10:00΄-14:00΄

Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
Έκθεση χειροποίητων βιβλίων, βυζαντινών χειρογράφων και αρχαίας συσκευασίας γραπτού λόγου. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο, «Βιβλιολογείον», της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Προβολή του εργαστηρίου σε power point, στο media lab.  
           Στη Βιβλιοθήκη-προθήκες διαδρόμου, 8:00΄-21:00΄

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κοζάνης -Πρόγραμμα «Τοπικής ιστορίας».  Ξενάγηση  στη βιβλιοθήκη.
           Στη Βιβλιοθήκη, 19:00΄

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Αφιέρωμα στη μνήμη Μίμη Σουλιώτη, ιδρυτή του Βιβλιολογικού εργαστηρίου της Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ομιλία κ. Εφ. Παπαγεωργίου, Χαιρετισμός Κ. Ντίνας.(παράλληλη εκδήλωση με την έκθεση του «Βιβλιολογείου»)  
           Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 18:00΄

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου
Ραδιόφωνο on line. “Ιντερνετικό” ραδιόφωνο της βιβλιοθήκης κάθε Δευτέρα 19:00-20: 00 με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου και τον μουσικό παραγωγό Νίκο Μόμτσιο. Η συχνότητα που θα εκπέμπει θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης. (πρώτη παρουσίαση).
           Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 19:00΄-20:00΄  

Τέταρτη 18 Δεκεμβρίου.
«Τεχνική video» Σεμινάριο με τον Νεκτάριο Δουγαλή, εικονολήπτη. (πρώτη παρουσίαση).
           Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 19:00΄-20:00΄  

«Video editing (μοντάζ)» Σεμινάριο με τον Νίκο Κέφαλο, σκηνοθέτη. (πρώτη παρουσίαση).
           Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 20:00΄ -21:00΄

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
«Από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό τύπο» Σεμινάριο με τον Μιχάλη Πιτένη, δημοσιογράφο. Για τους μαθητές  του Α1 και Β5 του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης.
           Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 13:00΄-14:00΄

« Ηχοληψία – Μουσική παραγωγή» Σεμινάριο  με τον Νίκο Μόμτσιο, μουσικό παραγωγό (πρώτη παρουσίαση).
           Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 19:00΄-20:00΄

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
«Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλληλεγγύης» Σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Κοζάνης.
Στο Δημαρχείο (κεντρική είσοδος), 10:00΄- 16:00΄

Διευκρινήσεις:
Όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης-εκτός της θεατρικής παράστασης & αυτών που απευθύνονται σε μέλη – παρέχονται εθελοντικά και δωρεάν από συνεργάτες της.
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (δήλωση συμμετοχής στο 2461350435 & 2461022245).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.