Για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα – Πόντς με τσίπουρο!



Όταν πριν περίπου 10 χρόνια πήγαμε να μείνουμε οικογενειακά για το χρονικό διάστημα των 2 ετών στην Φλώρινα, εκεί μετά και την γνωριμία μου με τους κατοίκους του χωριού Κάτω Κλεινές, που νοικιάζαμε ένα σπίτι, μου έμαθαν για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και ο χειμώνας στην Φλώρινα είναι πολύ βαρύς, μου έμαθαν να πίνω κάθε πρωί από ένα Πόντς.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αλκοολούχο ρόφημα το οποίο είναι παρόμοιο με το γνωστό, ρακόμελο, με μια παραλλαγή. Χρησιμοποιείται ως ένα ιδανικό γιατροσόφι για το χειμώνα καθώς όταν πίνεται ζεστό, βοηθάει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του πονόλαιμου και του βήχα.

Υλικά:

Τσίπουρο
Ζάχαρη ή μέλι, αλλά κυρίως ζάχαρη.
 
Εκτέλεση

Βάζετε το τσίπουρο μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά.

Δεν πρέπει να βράσει ούτε όμως και να ζεσταθεί πάρα πολύ, γιατί ως γνωστόν το αλκοόλ παίρνει φωτιά!

Επίσης  μπορείτε να βάλετε και πιπέρι αλλά και μια φέτα μανταρίνι-έτσι το έφτιαχνε ένας γείτονας στην Φλώρινα και ήταν πολύ ωραίο-   να βράσουν μαζί με το τσίπουρο και τη ζάχαρη, για να είναι πιο δραστικό! Επίσης  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι αντί για ζάχαρη, αλλά τότε θα είναι το γνωστό σε όλους ρακόμελο.

www.tovoion.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.