«Κόντρα» Μητρόπολης – Δήμου Κοζάνης για το ναό της Αγίας Αικατερίνης!

Το ρεπορτάζ από τον Πρωινό Λόγο:

Την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο το αίτημα της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης να αποχαρακτηριστεί από «κοινόχρηστος» ο χώρος εντός της αυλής του επισκοπείου, στον οποίο σκοπεύει ο μητροπολίτης Παύλος να ανεγείρει τον νέο, μικρό ναό της Αγίας Αικατερίνης. Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα, τότε, πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση του εν λόγω ναού, η οποία έχει προκαλέσει αρκετές «κόντρες» ανάμεσα στην Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης και τη δημοτική αρχή, αλλά και την παρέμβαση του πρώην δημάρχου Γιάννη Παγούνη.

Το τελευταίο…επεισόδιο της όλης ιστορίας διαδραματίστηκε το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, με τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο να αφήνει σαφή υπονοούμενα κατά της δημοτικής αρχής για τη μη ανέγερση του ναού. Μιλώντας στο Top Channel, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Να ρωτήσετε τη δημοτική αρχή γιατί δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα η ανέγερση. Εκεί είναι το πρόβλημα. Ο λαός, αυτές οι εκατοντάδες που πέρασαν για να πάρουν ένα κέρασμα, θέλουν να δουν την Αγία Αικατερίνη. Ο λαός θέλει. Εγώ δε θέλω να διαταράσσω τα πράγματα. Θέλω να γίνονται όλα νόμιμα. Ας το σκεφτούν και άλλοι».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης, σημείωσε πως «ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος από το 1934. Οι αποφάσεις του Δήμου και όλης της αυτοδιοίκησης, ειδικά σε θέματα τροποποιήσεων σχεδίων ελέγχονται ως προς τη νομιμότητά τους και δυστυχώς είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. Δεν υπήρξε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει προεδρικό διάταγμα από το 1934 και αυτό είναι που δεν επιτρέπει την ανέγερση ιερού ναού στον αύλειο χώρο του επισκοπείου».

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.