Η Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΑΠΘ



Ο συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θεωρεί ότι η διασύνδεση των προπτυχιακών οικονομολόγων φοιτητών με την αγορά εργασίας  και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας πριν τη λήψη του πτυχίου τους αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την περαιτέρω επιτυχή επαγγελματική τους  αποκατάσταση  και το ΟΙΚΟΝΟΜΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ οφείλει να συνδράμει ενεργά σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Στα πλαίσια αυτά αντιπροσωπεία του συνδυασμού επισκέφτηκε την Τετάρτη 20-11-2013 το Γραφείο Πρακτικής  Άσκησης φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και συζήτησε με τον Ιδρυματικό Υπεύθυνο του Έργου  Αν. Καθηγητή Αντώνιο Κορωναίο και τα υπόλοιπα στελέχη του γραφείου  τη δυνατότητα μόνιμης και σταθερής  συνεργασίας  του γραφείου πρακτικής άσκησης του ΑΠΘ με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Παρ. Δυτ. Μακεδονίας  έτσι ώστε προπτυχιακοί φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ που κατάγονται από τη Δυτ. Μακεδονία,  να  μπορούν να συνδεθούν με την αγορά εργασίας της περιοχής μας,  μέσα από μια διαδικασία  πρακτικής  άσκησης  σε επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικου τομέα.

Ο κος Κορωναιος  εξεφρασε ιδιαιτερη ικανονοποίηση για τη συνάντηση αυτή,  τονίζοντας το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσέγγιση από πλευράς εκπροσώπων φορέων της Δυτ. Μακεδονίας με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Φοιτητωών του ΑΠΘ. Ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιείται σε μόνιμη βάση πρακτική άσκηση φοιτητών σε επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής, χωρίς καμία επιβάρυνση από τις επιχειρήσεις με εξασφαλισμένη από το ΑΠΘ χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Συμπλήρωσε ακόμη, ότι πολλοί φορείς όπως και το ίδιο το  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ θα μπορούσαν να έχουν σε μόνιμη βαση πρακτικά ασκούμενους οικονομολόγους μέσω του Γραφείου Πρακτικής του ΑΠΘ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μισθολογικά και ασφαλιστικά.

Οι φοιτητές / φοιτήτριες μπορούν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση στον Ιδιωτικό κυρίως τομέα, (βιομηχανία, υπηρεσίες, τράπεζες, λογιστικά  γραφεία,  κλπ) χωρίς να αποκλείεται η απασχόληση τους στον ευρύτερο Δημόσιο (Επιμελητήρια κλπ). Η Πρακτική Άσκηση δίνει  έμφαση σε τρεις ενότητες (Εξαγωγικά σχέδια δράσης, Logistics και e-commerce). Οι ενδιαφερόμενοι όμως μμπορούν να απασχοληθούν σε οποιοδήποτε τομέα της αρεσκείας τους.

Τέλος,  παραδόδηκε στην αντιπροσωπεια σχετικό ενημερωτικό υλικό το οποίο θα κοινοποιηθεί στις επιχειρήσεις της Δυτ. Μακεδονίας, ενώ οι εκπρόσωποι του ΑΠΘ, δεσμεύτηκαν ότι μετά τις εκλογές θα επισκεφθούν την Δυτ.  Μακεδονία για πλήρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.