Πρωτοβουλία Κουκουλόπουλου για την καταγραφή των κενών θέσεων του Δημοσίου στη Δυτ. Μακεδονία



Πρωτοβουλία ανέλαβε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος για την καταγραφή των κενών θέσεων ανά ειδικότητα, οργανισμό ή υπηρεσία του Δημοσίου τομέα σε όλη τη Δυτ. Μακεδονία.
    
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μην απολυθεί κανένας απ΄ τους υπαλλήλους που τέθηκαν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις τις οποίες μπορούν αντικειμενικά να καλύψουν, και να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία οργανισμών και υπηρεσιών.
    
Το θέμα της καταγραφής των κενών θέσεων έχει θέσει κατ΄ επανάληψη ο κ. Κουκουλόπουλος, τόσο σε ομιλίες του στη Βουλή όσο και διάφορες άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του, όπως συνέβη και στις 16/12/2012 στη συνάντηση που είχε στο Κοβεντάρειο με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης, όταν μάλιστα είχε τονίσει πως «…σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ισχύσει η ίδια οριζόντια και ισοπεδωτική λογική γιατί θα υπάρξουν πολλές και μεγάλες αδικίες. Θα καταργηθούν υπηρεσίες που προσφέρουν πραγματικά και θα παραμείνουν άλλες εδώ και χρόνια αργούσες» (1).  
    
Γι΄ αυτό είχε προτείνει «…να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πού υπάρχουν κενά, πού υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, έτσι ώστε να γίνουν άμεσα οι προκηρύξεις των θέσεων με διαδικασίες του ΑΣΕΠ και την ανάλογη μοριοδότηση. Μ΄ αυτό τον τρόπο είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως δεν θα κινδυνέψει καμιά θέση εργασίας».
    
Σε συνέχεια όλων των παραπάνω ο κ. Κουκουλόπουλος απέστειλε επιστολή προς τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου σ΄ όλη τη Δυτική Μακεδονία, η οποία κοινοποιείται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για τα πραγματικά κενά που υπάρχουν (2).
    
Αναφερόμενος στην ενέργεια αυτή ο ίδιος επεσήμανε ότι: «Είναι απαραίτητο να κινηθούμε άμεσα και να δείξουμε τόλμη, συγκρουόμενοι με τις λογικές εκείνων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα και αντιτίθενται στην ιδέα της δημιουργίας ενός σύγχρονου και ορθολογικά οργανωμένου κράτους, για να μη χάσουν τα προνόμια τους.
    
Οι εργαζόμενοι, ειδικά στην περιφέρεια, δεν κινδυνεύουν απ΄ τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, αλλά είναι κάτι το οποίο πρέπει να επιζητούν και να αγωνιστούμε όλοι μαζί γι΄ αυτό. Όπως θα αγωνιστούμε για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να έχουμε και τα ανάλογα στοιχεία και αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα, ευελπιστώντας πως σύντομα θα μας ακολουθήσουν και οι άλλες Περιφέρειες της χώρας».
       
Επισυνάπτονται:
1. Το Δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί στις 17/12/2012
2. Η επιστολή που απεστάλη στις 20/11/2013 στους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου της Δυτ. Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.