Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Bach, Frescobaldi, Chopin και Bartok στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας



Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ο συνθέτης-πιανίστας Παναγιώτης Δημόπουλος θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ πιάνου με έργα Bach, Frescobaldi, Chopin και Bartok στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας σειράς συναυλιών-διαλέξειων που ολοκληρώνεται με δύο συναυλίες και μια διάλεξη στην Αθήνα στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Δημόπουλος είναι διδάκτωρ σύνθεσης του Πανεπιστημίου του York, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής της Κοζάνης. Από το 2011 διδάσκει μουσική στα γυμνάσια της Πτολεμαΐδας. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο (International Record Review, Gramophone, Ozarts, American Record Guide κ.ά.). Η εργογραφία του ξεπερνά τα 50 έργα που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή Φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική και οι μελέτες του έχουν εκδοθεί σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά (Contemporary music review, Library of social sciences κ.α.).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Εκδόσεις “Πυξίδα” με την στήριξη του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας.

Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 Ευρώ, 5 Ευρώ (φοιτητικό/μαθητικό/ανέργων), 20 Ευρώ (οικογενειακό)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.