Δήμος Βοΐου: Ρεαλιστικός προϋπολογισμός με διαφανή διαχείριση



Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2014 για το Δήμο Βοΐου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Το ύψος του προϋπολογισμού φτάνει στα 17.319.846 Ευρώ και όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θεόκλητος Γιώτης, πρόκειται για έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό ο οποίος συντάχθηκε με βάση τις ανάγκες λειτουργίας του Δήμου αλλά και των τεράστιων περικοπών που υπήρχαν στη ΣΑΤΑ(52%) και στα χρήματα των ΚΑΠ(1,9%) σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητα και την τακτοποίηση έργων και παρεμβάσεων με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση και τη διαφάνεια», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο οποίος στάθηκε ιδιαιτέρως στο καλό πρόσωπο που έχει πλέον ο Δήμος προς τους προμηθευτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, η οποία επεσήμανε πως ο Δήμος Βοΐου με στοιχεία του Υπουργείου, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά όσο αφορά τους καλοπληρωτές, ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ πεταμένο από τα κονδύλια που διαχειριζόμαστε».

Παράλληλα έκανε λόγο για το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και τις δομές που λειτουργούν, με σκοπό την ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια με πενιχρά μέσα προκειμένου να φτάσει σε κάθε δημότη που έχει ανάγκη η απαραίτητη βοήθεια.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.