Σε Αθήνα, Μεσολόγγι και Κοζάνη τα «σκήπτρα» των εγκλημάτων κατά ζώων



Συνολικά 142 δικογραφίες για υποθέσεις εγκλημάτων που αφορούν ζώα έχουν σχηματιστεί από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας.

Τα στοιχεία ζητήθηκαν από τις Εισαγγελίες Εφετών και διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου σε απάντηση σχετικής ερώτησης του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού.

Από το σύνολο των δικογραφιών, οι 56 τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.Οι περισσότερες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί στην Κοζάνη, στο Μεσολόγγι και στην Αθήνα.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει διαβιβάσει η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, συνολικά στην Έδεσσα, τις Σέρρες, τη Βέροια, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική και την Κατερίνη έχουν σχηματιστεί 20 δικογραφίες, εκ των οποίων οκτώ τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, σε Κοζάνη, Φλώρινα και Γρεβενά έχουν σχηματιστεί συνολικά 19 δικογραφίες, εκ των οποίων οι εννέα τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης, σε Ροδόπη, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη έχουν σχηματιστεί 15 συνολικά δικογραφίες, εκ των οποίων οι εννέα τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Η Εισαγγελία Εφετών Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι στο Μεσολόγγι σχηματίστηκαν 12 δικογραφίες, εκ των οποίων τρεις τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Δώδεκα δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και στην Αθήνα, εκ των οποίων οι πέντε τέθηκαν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.