Ξεκίνησε ο Δήμος Κοζάνης Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας; Και ποιος το ξέρει;



Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας http://www.social-economy.com/, έχει αναρτηθεί εδώ και μέρες απόφαση το Δήμου Κοζάνης για την διενέργεια Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας. Η ανάρτηση μάλιστα συνοδεύεται και από μήνυμα του Δημάρχου κ. Μαλούτα, http://www.social-economy.com/KOZANI-Excellence-AWARDS-2014.html, http://koinsep.gr/.  Αν και ανατρέξαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης δεν βρήκαμε καμία ανάρτηση ή κάποια απόφαση σχετική με το θέμα και από ότι ενημερωθήκαμε ακόμη δεν έχει υπογραφεί οποιαδήποτε σύμβαση.

Στην παρούσα φάση επιφυλασσόμαστε να εκφράσουμε άποψη τόσο για το περιεχόμενο του διαγωνισμού, όσο και για το είδος της συνεργασίας που επιθυμεί να αναπτύξει ο Δήμος με το εν λόγο ινστιτούτο αφού δεν έχουμε ακόμα καμιά επίσημα ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχει ανάρτηση σε άσχετη με τον Δήμο ιστοσελίδα για διαγωνισμό που προκηρύσσει ο Δήμος Κοζάνης και μάλιστα να συνοδεύεται με χαιρετισμό του Δημάρχου(!) (άραγε ο Δήμαρχος έχει γνώση της συγκεκριμένης ανάρτησης;) όταν ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα, δεν έχει καν υπογραφεί σχετική σύμβαση και ούτε βέβαια έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη, Τόπος να ζεις» στηρίζει σταθερά την ανάγκη προώθησης της Κοινωνικής Οικονομίας στην περιοχή ως αντίβαρο στην οικονομική κρίση και για το λόγο αυτό έχει διοργανώσει ήδη μια  εκδήλωση στις 23/11/2012 σε συνεργασία με το ΕΒΕ Κοζάνης για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τον ρόλο που αυτές μπορούν να παίξουν στην έξοδο από την κρίση.   

Η προσέγγιση του θέματος της Κοινωνικής Οικονομίας θα πρέπει να είναι σοβαρή, τεκμηριωμένη και κυρίως να προτείνει λύσεις, αναμένουμε επομένως μια τοποθέτηση εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης καθώς αυτή η εικόνα σίγουρα δεν τιμά τον Δήμο ενώ έχουμε και αμφιβολίες για το αν πραγματικά συμβάλει στην ουσιαστική προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας .

Δημοτική Κίνηση

‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.