Δικαίωση της Ραχήλ Μακρή από την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών για την πώληση της ΔΕΣΦΑ



Ραχήλ Μακρή: Τα στοιχεία που η ίδια η Συγκυβέρνηση αποκαλύπτει αποδεικνύουν την οικτρή αποτυχία των αποκρατικοποιήσεων σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο

Η πολιτική της Συγκυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις συμπυκνώνεται στην έκφραση «Το αφεντικό τρελάθηκε».  Βέβαια ουδέποτε τα κυβερνητικά στελέχη δεν έλαβαν τον χαρακτηρισμό του αφεντικού, αφού αποτελεί κοινή γνώση ότι αφεντικό είναι η τρόικα. Όσο και εάν βαφτίζουν διαπραγματεύσεις τις εντολές που λαμβάνουν οι κυβερνώντες δεν μπορούν να κοροϊδέψουν πλέον κανένα. Έβγαλαν στο σφυρί δημόσιες επιχειρήσεις  στρατηγικού χαρακτήρα για την Χώρα και τις πούλησαν έναντι μηδενικού ουσιαστικού ανταλλάγματος.

Η τομεάρχης Ενέργειας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή έχει αναδείξει επανειλημμένα με στοιχεία και επιχειρήματα την κυβερνητική αποτυχία στο θέμα της ΔΕΣΦΑ. Τελευταίο ορόσημο αποτελεί η με αριθμ. πρωτ. 1731/229/17-09-2013 ερώτηση σε συνδυασμό με αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Σε αυτή το Υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να απαντήσει μόνο σε ένα ερώτημα, εθελοτυφλώντας στα υπόλοιπα και μη παρέχοντας τα απαιτούμενα έγγραφα για την τεκμηρίωση των θέσεων της.  

Πούλησαν μια εταιρεία με περιουσιακά στοιχειά 1,2 δις αντί 400 εκ. Τώρα με το υπ αριθμ. πρωτ. ΓΚΕ 1170088 ΕΞ 2013/628 έγγραφο του Υπουργείου οικονομικών παραδέχονται ότι η ΔΕΣΦΑ έχει συνάψει 12 δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου συνολικού ποσού 425 εκ ευρώ, εκ των οποίων 259 εκ παραμένουν απλήρωτα.

Εάν δηλαδή ο νέος αγοραστής της εταιρείας δεν εκπληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις το δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει 259 εκ ευρώ, μειώνοντας το τίμημα εκποίησης της επιχείρησης σε ψίχουλα.

Η δικαίωση των θέσεων της τομεάρχου Ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή είναι συνεχής και τεκμηριωμένη με δεδομένα, που ούτε οι ίδιοι οι Υπουργοί της Συγκυβέρνησης δεν δύνανται να κρύψουν. Ο Ελληνικός Λαός οφείλει να πληροφορηθεί την κυβερνητική αποτυχία και τον εμπαιγμό που επιχειρείται σε βάρος των θυσιών και των κόπων της Ελληνικής Κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.