Kαθαρό νερό στον Άγιο Δημήτριο – Σύνδεση με τον αγωγό Ερμακιάς!



Kαθαρό νερό θα πίνουν πλέον οι κάτοικοι στον Άγιο Δημήτριο, μετά και τη σύνδεση, το απόγευμα της Πέμπτης, του συστήματος ύδρευσης της περιοχής με τον αγωγό Ερμακιάς. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η σύνδεση και με τον αγωγό του Ρυακίου, ώστε να ολοκληρωθεί, έτσι, το έργο που θα λύσει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μετά τον εντοπισμό χρωμίου στο νερό των δυο χωριών.

Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΚ ανέφερε χθες πως «”Η ΔΕΥΑ Κοζάνης ενημερώνει ότι στις 14/11 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σύνδεσης του Υδρευτικού Συστήματος του Τ.Δ. Αγ. Δημητρίου Δήμου Κοζάνης με τον αγωγό Ερμακιάς του Υδραγωγείου της πόλης της Κοζάνης.”

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νούλα Τουμπουλίδου, μιλώντας στον «Π.Λ.»: «Συνδέθηκε χθες (σ.σ. την Πέμπτη) ο Άγιος Δημήτριος από τον νέο αγωγό, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνδεθεί και το Ρυάκιο. Το έργο έχει κανονική ροή, χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις» Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους οικισμούς, υπολείπεται μόνο η Κοιλάδα με τους μικροοικισμούς να συνδεθούν με τον νέο αγωγό, αφού η Ακρινή είχε ενωθεί πρώτη παίρνοντας καθαρό και επαρκές νερό από την Ερμακιά. Για το θέμα ενημερώθηκε την Πέμπτη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, ενώ από πλευράς επιχείρησης έγιναν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις και δοκιμές, οι οποίες έδειξαν καλά αποτελέσματα. Όπως κατέληξε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ «eίμαστε σε συνέχεια του χρονοδιαγράμματος, βαίνουν όλα καλώς και θεωρούμε ότι το έργο θα παραδοθεί βάση σχεδιαγράμματος». Να θυμίσουμε πως το πρόβλημα με το νερό που έπιναν οι κάτοικοι των οικισμών αυτών προέκυψε όταν ανιχνεύτηκε χρώμιο στις μετρήσεις ποιότητας και έλεγχου του νερού που έκανε η ΔΕΥΑΚ, όπως όφειλε.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.