Ανακοίνωση Γραμματείας Εορδαίας του ΠΑΜΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Η Γραμματεία Εορδαίας του ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία της περιοχής καλούν τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, να τιμήσουν την εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973, να τιμήσουν τους νεκρούς εκείνου του Νοέμβρη και τον ηρωικό ξεσηκωμό, πρωτοστατώντας σήμερα με αυτοθυσία στους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρούσουν και να βάλουν τέλος στα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλονται, για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και της καπιταλιστικής ανάπτυξης που απαιτεί εργασία σε κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση Κυριακής αργίας, δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το Πολυτεχνείο απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία όταν υψώνουν το αγωνιστικό τους ανάστημα μπορούν να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν τις εξελίξεις προς όφελός τους. Αυτό δεν γίνεται με αυταπάτες για καλυτέρη διαχείρηση του συστήματος, αλλά με σύγκρουση σε κάθε χώρο εργασίας με την εργοδοσία και τα τσιράκια της, με τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους εργατοπατέρες και συνδικαλιστές.

Διώχνοντας και απομονώνοντας από κάθε χώρο δουλειάς τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για την οργάνωση και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, με μαζικοποίηση σωματείων και βγαίνοντας οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο.

Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως και τότε, έτσι και σήμερα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη αγώνων που θα βάλουν τέλος στην εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έτσι τιμάμε εμείς τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.

Δεν είναι ανίκητοι! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Γιατί, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου, 18:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.