Σε ημερίδα του ΥΠΕΚΑ για τα χωροταξικά των Περιφερειών ο Γ. Σόκουτης



Στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ για τα χωροταξικά των Περιφερειών της χώρας πήρε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η πρόταση για το χωροταξικό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τη Μελετητική Ομάδα και την επιβλέπουσα του ΥΠΕΚΑ στα πλαίσια της α’ φάσης της διαβούλευσης, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Σόκουτης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και στις προοπτικές της Περιφέρειας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με κύρια την ανεργία και το περιβάλλον και στους τομείς που αποτελούν αναπτυξιακούς στόχους (ενέργεια, πρωτογενής τομέας, δευτερογενής τομέας, επιχειρηματικότητα, αγροτουρισμός κτλ.).

Τόνισε επίσης, ότι το περιφερειακό χωροταξικό πρέπει να είναι πρωτίστως αναπτυξιακό και οπωσδήποτε ρεαλιστικό, ευέλικτο και να λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα και τις κατευθύνσεις, που η ίδια η ζωή θέτει, ώστε να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί.

Στο επόμενο διάστημα οι μελετητές θα συνεργαστούν με τους τοπικούς φορείς, θα καταγράψουν προτάσεις, παρατηρήσεις και ενστάσεις για να ακολουθήσει νέα παρουσίαση πριν την οριστική ψήφισή του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.