Εκκρεμούν τα χρέη της ΔΕΗ σε φαρμακοποιούς Κοζάνης – Εορδαίας



Στην έγκριση χρηματικού εντάλματος για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΚΑΠ-ΔΕΗ στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών, που αφορά φαρμακευτική περίθαλψη για ποσό 767.447,96, ενέκρινε ο ΕΟΠΥΥ, ενώ εκκρεμούν τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς της Κοζάνης, ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ! Μάλιστα ο φαρμακευτικός σύλλογος Κοζάνης δεν δέχθηκε συμφωνία για «κούρεμα» των χρεών κατά 13%, περιμένοντας την δικαστική απόφαση για να προχωρήσουν οι πληρωμές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Στέργιος Βελονάς μιλώντας στον «Π.Λ.», πιθανότατα η εν λόγω φαρμακευτική περίθαλψη αφορά όχι φαρμακευτικές δαππάνες του Νομού Κοζάνης (δηλαδή των φαρμακοποιών Κοζάνης και Εορδαίας), αλλά τους φαρμακοποιούς της Φλώρινας και των Γρεβενών, οι οποίοι πληρώνονται από τα ΠΕΚΑ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας αντίστοιχα. Άλλωστε, όπως προσέθεσε ο κ. Βελονάς, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς της Κοζάνης και της Εορδαίας δεν είναι μόνο 767.446 ευρώ (ποσό που εγκρίθηκε προχθές), αλλά φτάνουν τα 4 εκ. ευρώ! «Στη Φλώρινα και τα Γρεβενά δεν υπάρχει υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ, μιας και πριν από δέκα περίπου ημέρες ψηφίστηκε ένας νόμος που ορίζει γραφειοκρατικά τις αποφάσεις αυτές. Για εμάς στον Νομό Κοζάνης είμαστε εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, από την προσφυγή που έχουμε κάνει ενάντια στο κούρεμα 13% των ληξιπρόθεσμων. Υπάρχει η δέσμευση του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ ότι με την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης δεν θα γίνει έφεση από την οργανισμό, ώστε να καταβληθούν αμέσως τα χρήματα στους φαρμακοποιούς».

Από τον Νομό Κοζάνης και τον φαρμακευτικό σύλλογο μόλις 4-5 φαρμακοποιοί δέχθηκαν το «κούρεμα» 13% θα έκαναν συμφωνία για να τους δοθούν.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.