Παρουσιάστηκε ο «Ταξιδιωτικός Οδηγός» του Γιάννη Βούρου – Βίντεο



Το βιβλίο του  Γιάννη Βούρου «Ταξιδιωτικός Οδηγός», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στον χώρο της Δημοτικής Χαρτοθήκης.

Το βιβλίο προλόγισαν η ποιήτρια και Δρ Λογοτεχνίας Όλγα Ντέλλα, ο δημοσιογράφος κ. Ηλίας Κουτσούκος και η Δρ Ανθρωπιστικών Σπουδών  Όλγα Κούρτογλου.

Όπως επεσήμανε ο συγγραφέας « Είναι ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο, που περιλαμβάνει κείμενα, μικρά διηγήματα και ποιήματα, μέχρι και 30 χρόνων πριν, τα οποία μοιάζουν να είναι αυτοβιογραφικά γιατί είναι γραμμένα σε πρώτο ενικό πρόσωπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι με τον ήρωα του διηγήματος κατ’ ανάγκη. Απλώς χρησιμοποιώ το πρώτο ενικό πρόσωπο, σαν ένα τρικ, για να κάνω τα κείμενα πιο ενδιαφέροντα, πιο συναρπαστικά, πιο αληθινά, πιο ειλικρινή ».

Να σημειώσουμε πως ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολεοδομία στο London School of Economics. Από το 1980 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική. Με την ιδιότητα του ζωγράφου έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε περισσότερες από 140 ομαδικές και έχει βραβευτεί στο διεθνή διαγωνισμό “Art and Poverty”, Ankara, 2005. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί από το 1992 μέχρι σήμερα στα περιοδικά Παρέμβαση, Τζαζ & jazz, Πολύγυρος, ΕΝΕΚΕΝ, Ο Σίσυφος και Τέχνης ίχνη, καθώς και στο dreaming-in-the-mist.blogspot.com.

Δείτε τις δηλώσεις του συγγραφέα, της Διδάκτορος Ανθρωπιστικών Σπουδών  Όλγας Κούρτογλου, καθώς και του προέδρου του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης Θεόδωρου Βασδάρη. :

 

131112 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟΥ “ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ” from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.