Δήμος Εορδαίας: Διαβούλευση για τη Χάρτα του Εθελοντισμού



Ο Δήμος Εορδαίας  προέβη στη σύσταση Γραφείου Εθελοντισμού με απόφαση του Δημοτικού  του Συμβουλίου,  η οποία ελήφθη σύμφωνα με όσα διαλαμβάνει το άρθρο 73 ,83 και 84  του Ν.3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης». Μετά τη σύσταση αυτή θέτει  σε δημόσια διαβούλευση τη Χάρτα για τον Εθελοντισμό .  Η Χάρτα για τον Εθελοντισμό  συντάχθηκε ελλείψει κανονιστικού  και σαφούς νομικού πλαισίου για τον εθελοντισμό και τη λειτουργία του τόσο σε Ελληνικό όσο και Ευρωπαϊκό επίπεδο .

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Εορδαίας προέβη στη δημιουργία Χάρτας Εθελοντισμού  ως  την καταστατική πράξη  που θα προσδιορίσει τη λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού  και παράλληλα θα δώσει τις  ενιαίες κατευθυντήριες γραμμές και κοινούς στόχους  ώστε  να επιτευχθεί η δημιουργία περιβάλλοντος κατάλληλου για τον εθελοντισμό , η ενίσχυση και αναγνώριση των εθελοντικών δραστηριοτήτων και η ευαισθητοποίηση για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού  σε τοπικό επίπεδο.

H δημόσια διαβούλευση έχει στόχο να συγκεντρώσει  τις τυχόν προτάσεις, εισηγήσεις- παρατηρήσεις επί αυτής των κοινωνικών εταίρων ή  των άτυπων ομάδων εθελοντών ή των μεμονωμένων εθελοντών οι οποίοι συμμετέχουν ήδη ή θέλουν να συμμετέχουν  στοχευμένα σε δράσεις εθελοντικές    κ.λ.π  και να τις ενσωματώσει -υιοθετήσει  στην Χάρτα του Εθελοντισμού προκειμένου αυτή στην τελική της μορφή  να ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι επιθυμητή η ευρεία συμμετοχή όλων με την κατάθεση προτάσεων , ιδεών, προβληματισμών, παρατηρήσεων που θα εμπλουτίσουν και θα ολοκληρώσουν τη Χάρτα αυτή.

Οι προτάσεις -παρατηρήσεις μπορούν να κατατεθούν  μέχρι την 20-11-2013 ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  ethelontis@ptolemaida.gr ή σε έντυπη μορφή στο Γραφείο Εθελοντισμού που στεγάζεται επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου  11 (ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ)  (υπεύθυνοι οι  : Πατσινακίδης Ηλίας και Ραχήλ Θωμά ), Τηλέφωνο : 2463026998.

Η Χάρτα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Dήμου Εορδαίας www.ptolemaida.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

” ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.