Ο Αντώνης Σαμαράς, το WiFi & οι επικοινωνιολόγοι που είναι «γάτοι» ενώ τους θεωρούμε ηλίθιους…



Πανικός επικρατεί στα κοινωνικά δίκτυα από χθες το βράδυ μετά την δήλωση του Πρωθυπουργού πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η εγκατάσταση δικτύου WiFi που θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Με πολύ χιούμορ, οι αντιδράσεις του κόσμου κινούνται στη λογική «Εδώ δεν έχουμε να φάμε το wifi μας μάρανε» & εκ πρώτης όψεως η συγκεκριμένη εξαγγελία κρίθηκε ως μία μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα του Πρωθυπουργού.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή ο Σαμαράς θα βγει από τη συγκεκριμένη δήλωση ενισχυμένος;

Πιστεύουμε το δεύτερο & εξηγούμε:

1) Όλοι σήμερα ασχολούνται με το wi-fi & όχι με τους νέους φόρους που φέρνει με το νέο νομοσχέδιο το ΥΠΟΙΚ.

2) Όλοι αποδεχόμαστε πως η λειτουργία ενός δωρεάν δικτύου wi-fi για πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι μια θετική πρωτοβουλία (Αν και Πρόεδρε καλύτερα VDSL, άσε τα wi-fi)

3) Μια εξαγγελία για εγκατάσταση ενός τέτοιου δικτύου, στα αυτιά του απλού κόσμου που έστω με πολλές δυσκολίες τα βγάζει πέρα οικονομικά ακόμη (είτε είναι ψηφοφόροι της ΝΔ είτε όχι)  ενισχύει την εικόνα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, πως η Ελλάδα εξελίσεται, αντέχει & προσαρμόζεται στις εξελίξεις ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Αν πειστούν για αυτά, είναι αρκετά πιθανό να πειστούν πως η κρίση τελειώνει και πως τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας.

Με μια μόνο πρόταση ο Αντώνης Σαμαράς έκανε τον απλό κόσμο που τον επικρίνει αλλά κυρίως όσους παραδοσιακά ψηφίζουν ΝΔ  και τον αμφισβητούν να αναρωτηθουν: «Είναι ο Σαμαράς για δέσιμο ή εγώ αγνοώ κάτι; Ρε μήπως πάμε καλά & τελειώνει η κρίση; Θα ασχολούταν με Wi Fi internet αν η ανάπτυξη δεν ήταν κοντά;»

Η κυβέρνηση κέρδισε ξανά χρόνο.

arouraios.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.