Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Μικροβάλτου – Λιβαδερού

Στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης βρίσκονται οι εργασίες “Βελτίωσης της οδού Μικροβάλτου – Λιβαδερού”. Συγκεκριμένα από το αντικείμενο του έργου που είναι η βελτίωση της υφιστάμενης οδού μήκους 7.250 μέτρων από το Γεωπάρκο Μικροβάλτου μέχρι το Λιβαδερό  και περί τα 180 μέτρα για την σύνδεση της οδού με το γήπεδο της Κοινότητας Λιβαδερού, έχουν ασφαλτοστρωθεί τα 5 χλμ από τα Μπουχάρια μέχρι το ύψωμα πριν το Λιβαδερό. Απομένουν βέβαια -πλην της ασφαλτόστρωσης του υπολοίπου- για το σύνολο του έργου, η διαγράμμιση και η σήμανση.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΕΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε. και η σύμβαση κατασκευής είχε υπογραφεί στις 25 Ιουλίου 2012, με συμβατικό χρόνο περάτωσης τους 16 μήνες. Έτσι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 24 Νοεμβρίου του τρέχοντα μήνα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε -σύμφωνα με πληροφορίες μας- ότι για κάποιο διάστημα είχαν διακοπεί οι εργασίες λόγω μη πληρωμής του αναδόχου, που φαίνεται να έχει ξεπεραστεί μετά την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας για πληρωμές έργων -εν εξελίξει- του ΠΕΠ.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και από Εθνικούς Πόρους, ανέρχεται συνολικά στα 2.767.808,64 €.

Γιώργος Μαστρ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.