Eκδηλώσεις εορτασμού της 101ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης της Σιάτιστας – Βίντεο



Με λαμπρότητα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την 101η  επέτειο της απελευθέρωσης της Σιάτιστας από τον Τουρκικό ζυγό. Ο δήμος Βοΐου επέλεξε τη συγκεκριμένη επέτειο ώστε να οργανωθούν μια σειρά από εκδηλώσεις, που τιμούν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για τη Σιάτιστα. Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά τα αποκαλυπτήρια της προτομής της αειμνήστου ευεργέτιδας  Ελένης Γκαγκαράστα, στην περιοχή που φέρει το όνομά της και έγιναν από τη δήμαρχο Βοΐου, κ. Παναγιώτα Ορφανίδου και τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Σιάτιστας, κ. Ναούμ Τσαούση.
 
Αμέσως μετά έγινε η ονοματοδοσία δύο οδών προς τιμήν των δυο  κρητικών οπλαρχηγών που βοήθησαν στα μέγιστα για την απελευθέρωση της πόλης, Λεωνίδα Παπαμαλέκου και Μιχαήλ Αναστασάκη στην περιοχή «Καστράκι» της Σιάτιστας και συγκεκριμένα στην οδό που οδηγεί στο σημείο που έγινε η μάχη της 4ης Νοεμβρίου. Στο χώρο του μνημείου στην περιοχή «Καστράκι» τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ.κ. Παύλο, ενώ στεφάνια κατέθεσαν στην μνήμη των ηρώων  η δημοτική  αρχή, οι επίσημοι, αντιπροσωπείες των σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Σιάτιστας κορυφώνονται αύριο.

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.