23χρονος από τη Βεύη εκβίαζε 35χρονη με δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της στο διαδίκτυο!



Χθες το βράδυ στη Βεύη Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, συνέλαβαν 23χρονο ημεδαπό, για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και για παράνομη βία, σε βάρος 35χρονης ημεδαπής μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε η παθούσα, ο 23χρονος απαιτούσε να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες ανήλικου συγγενικού της προσώπου, απειλώντας την ότι αν δεν το έπραττε θα δημοσίευσε στο διαδίκτυο προσωπικές φωτογραφίες της. Η 35χρονη αφού το αρνήθηκε, διαπίστωσε ότι γυμνές φωτογραφίες της αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook),  χωρίς την έγκρισή της.  

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις, ο 23χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα μπλοκ σημειώσεων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

Μη δίνετε σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
Μην απαντάτε σε ηλεκτρονικά μηνύματα που σας κάνουν να αισθανθείτε «άβολα».
Αν αισθανθείτε άβολα την ώρα που συνομιλείτε μέσω chatroom διακόψτε αμέσως τη συνομιλία.
Αποφύγετε να στείλετε φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία μέσω διαδικτύου σε άγνωστο.
Σκεφτείτε πολύ καλά πριν αποφασίσετε να συναντηθείτε με κάποιο άτομο που γνωρίσατε στο διαδίκτυο.
Σε περίπτωση που αποφασίσετε να συναντηθείτε με  «διαδικτυακό  φίλο», ενημερώστε κάποιο άτομο που εμπιστεύεσθε και φροντίστε αυτή η συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο.
Αναπτύξτε κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο. Μην εμπιστεύεσθε αμέσως ό,τι δείτε στο Internet.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχετε πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, απευθυνθείτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε τηλεφωνώντας στους αριθμούς  100,  210-64 76 464 και 210-64 76 461, είτε στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.