Υπογραφή σύμβασης για τις μελέτες ανάδειξης και αξιοποίησης των Κάστρων Σερβίων και της λίμνης ΠολυφύτουΤην σύμβαση για την εκπόνηση των τριών μελετών που σχετίζονται με την υλοποίηση έργων για την αξιοποίηση και ανάδειξη της  λίμνης Πολυφύτου και της Βυζαντινής Καστροπολιτείας των Σερβίων υπέγραψε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τον Πρόεδρο την ΑΝΚΟ κ. Κυριάκο Μιχαηλίδη.
 
Πρόκειται για τρεις μελέτες προϋπολογισμού 300.000€ που έχουν ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10.1 «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής ΠΚΜ-ΠΔΜ» του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). Οι συγκεκριμένες μελέτες αφορούν αντίστοιχα έργα που προτάθηκαν από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού στην Ειδική Γραμματεία του ΕΣΠΑ τα οποία και θα υποβληθούν στο πλαίσιο πρόσκλησης ενδιαφέροντος της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στον σχεδιασμό αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, της παραλίμνιας περιοχής και του ιστορικού χώρου των Κάστρων Σερβίων καθώς και της διασύνδεσης της λίμνης Πολυφύτου με την περιοχή των Κάστρων. Οι μελέτες που θα εκπονηθούν είναι οι εξής:

α) Μελέτη διασύνδεσης της Λίμνης Πολυφύτου με τα Κάστρα Σερβίων.
β) Μελέτη ανάπτυξης και αξιοποίησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη Πολυφύτου.
γ) Μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησης του περιβάλλοντος στην περιοχή των Κάστρων Σερβίων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.