Η δημόσια Υγεία και Παιδεία στο «απόσπασμα»: Ενημέρωση – συζήτηση την Κυριακή 3 ΝοεμβρίουΗ δημόσια Υγεία και Παιδεία στο «απόσπασμα».

Το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει! Κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύονται ή καταργούνται κλινικές, απολύονται γιατροί, υγειονομικοί και βοηθητικό προσωπικό, ενισχύεται το ιδιωτικό σύστημα υγείας , η παροχή υπηρεσιών υγείας γίνεται πλέον προνόμιο μόνο για τους «έχοντες και κατέχοντες».

Τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι εκπαιδευτικοί βιώνουν απαξίωση και απολύσεις, οι μαθητές «τσουβαλιάζονται» ανά τριάντα σε ακατάλληλες αίθουσες χωρίς καν τα στοιχειώδη, η δημόσια και δωρεάν παιδεία συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται προς δόξα των ιδιωτικών σχολείων (τεχνικής και γενικής εκπαίδευσης)  που ξεφυτρώνει παντού σαν τα μανιτάρια, η Γνώση παραχωρεί τη θέση της στην ειδίκευση με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς!

Εμείς θα παρακολουθούμε απαθείς το γκρέμισμα των παιδιών μας στον Καιάδα της υποβάθμισης και της αμάθειας;

Θα δεχθούμε να πεθαίνουν στο δρόμο οι ανασφάλιστοι, γονείς και τα παιδιά μας που δεν μπορούν να νοσηλευτούν στις ιδιωτικές κλινικές;

Θα παρακολουθούμε απαθείς τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας;

Ομιλητές:
Κατσίνας Χρήστος: Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας
Zήσης Ντούντας: Πρόεδρος ΕΛΜΕ Κοζάνης
Εκπρόσωπος του Νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων του νομού
Εκπρόσωπος του σωματείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης

Κυριακή 03.11.2013, ώρα 6.00μ.μ. Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.