Υπογραφή σύμβασης για την συντήρηση του οδικού δικτύου από τη διασταύρωση Βεύης μέχρι τη διασταύρωση Μελίτης



Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου συντήρησης οδικού δικτύου από διασταύρωση Βεύης έως διασταύρωση Μελίτης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Χρήστου Ευαγγέλου, της Εκτελεστικής Γραμματέως Νατάσας Τσάτσου, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, αφορά στη συντήρηση του συγκεκριμένου τμήματος, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές και επικίνδυνες φθορές λόγων της παλαιότητας του δικτύου και των δυσμενών καιρικών συνθηκών της περιοχής και επιπλέον της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων της ΔΕΗ για μεταφορά λιγνίτη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Μελίτης, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε τη σημαντικότητα του έργου για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο έχει ιδιαίτερα μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς εξυπηρετεί και την πρόσβαση προς τα σύνορα. Παρά τα προβλήματα που βιώνει η πατρίδα μας, εμείς αξιοποιώντας στο έπακρο τα κονδύλια, στηρίζουμε την κοινωνία με υποδομές. Με όρους σύνθεσης και ενότητας δίνουμε τον αγώνα για να βγούμε μια ώρα γρηγορότερα από την κρίση.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το οδικό δίκτυο της περιοχής μας δεν είναι αυτό που θα θέλαμε. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, μέσα από ιδίους πόρους. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία μέσα από χρηστή διαχείριση αξιοποιούμε όλα τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεση μας».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 3 μήνες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.