Δυτική Μακεδονία: Με νέες υδροφόρες εξοπλίζεται η Πυροσβεστική!

Με την προμήθεια υδροφόρων ενισχύεται ο πυροσβεστικός στόχος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας, αφού μετά από κονδύλια τα οποία εξασφάλισε το ΥΠΕΚΑ για τρεις περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και για τη Δυτική Μακεδονία. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό τη χρηματοδότηση για την προμήθεια 61 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, ελαφρού τύπου και εκτός δρόμου, για τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος σε Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο, συνολικού προϋπολογισμού 8.462.310 ευρώ εξασφάλισε το ΥΠΕΚΑ, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην προμήθεια τριάντα υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων των 500lt νερού, οκτώ των 1000lt, δεκατριών των 2500lt, έξι των 4000lt νερού, τριών των 5000lt και ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος χωρητικότητας 10000lt νερού. Η Δυτική Μακεδονία έχει ελλείψεις σε πυροσβεστικά οχήματα, και τα αιτήματα της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα και της Κοζάνης, ήταν αρκετά προς το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ήταν αρκετά. Αυτά αφορούσαν, τόσο την προμήθεια σε υδροφόρες, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα τα οποία λόγω παλαιότητας και χρήσης πρέπει να ανανεωθούν, αλλά και για την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας με έμψυχο δυναμικό. Όπως είχε γράψει ήδη σε ρεπορτάζ του ο «Πρωινός Λόγος» επίκειται αναδιάρθρωση του πυροσβεστικού σώματος και θα υπάρξουν αλλαγές στη Δυτική Μακεδονία, η οποία αισιοδοξεί ότι θα ενισχυθεί.

Σε πρώτη φάση δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των υδροφόρων με τις οποίες θα ενισχυθεί η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, από το σύνολο των 61 υδροφόρων Πυροσβεστικών οχημάτων που θα ενισχύσουν τρεις περιοχές της χώρας.

«Ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος»

«Το συγκεκριμένο έργο, συμβάλει στη μάχη που όλοι μαζί δίνουμε για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών και στην ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος», δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, επισημαίνοντας, ότι ήδη φέτος, οι πυρκαγιές μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με πέρυσι, ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

«Η προστασία των δασών είναι βασική μας προτεραιότητα. Αυτήν επιδιώκουμε με κάθε τρόπο, όπως με τα μέτρα αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας, που ήδη έχουμε λάβει, όσο και με το νομοσχέδιο για τα δασικά οικοσυστήματα που βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ.

Σημειώνεται τέλος, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος του άξονα προτεραιότητας 8 «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιβαλλοντικού κινδύνου» του ΕΠΠΕΡΑΑ και ειδικότερα της πράξης με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού προστασίας περιοχών Natura», η οποία αφορά συνολικά σε εννέα υποέργα προμήθειας 169 πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 24.945.619,84 ευρώ.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.