ΠΑΜΕ Εορδαίας: Τρομοκρατία, Εισαγγελείς, Αστυνομία – Αυτό είναι το «Νέο Σχολείο» της Κυβέρνησης;



Στα σχολεία της πόλης μας που αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις, είναι παραπάνω από φανερή η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των μαθητών με συνεχή την παρουσία περιπολικών, της ασφάλειας, της ομάδας ΔΙΑΣ και των απειλών των διευθυντών.

Την Τετάρτη 23/10 το πρωί, έγινε και παρέμβαση της εισαγγελίας Κοζάνης προκειμένου να λυθεί η κατάληψη στο 1ο και 2ο Λύκειο Πτολεμαΐδας. Την Πέμπτη δε 24/10 το πρωί η ασφάλεια προειδοποίησε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας να λύσουν την κατάληψη γιατί θα είναι οι επόμενοι που θα συλληφθούν αφού τα αιτήματά τους δεν είναι σωστά.
    
Αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν ότι όλος ο μηχανισμός καταστολής μπήκε σε ενέργεια για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των μαθητών.

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;

Ανάμεσα σε άλλα είχαν το «θράσος» να ζητήσουν:

Να μην πληρώνουν για την κατά τα άλλα δημόσια παιδεία αφού πληρώνουν για βιβλία ξένης γλώσσας και τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ δεν λειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης αναλώσιμων υλικών.

Ζητάνε το σχολείο να μη μετατραπεί σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο που θα είναι αναγκασμένοι να δίνουν πανελλήνιες και στις τρεις τάξεις του λυκείου, αφού θα πετυχαίνουν μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν στα ιδιαίτερα και στην παραπαιδεία.

Ζητάνε να ξαναλειτουργήσει ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας για να μην αναγκάζονται πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στα φροντιστήρια κλπ.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρακτική των διευθυντών των δυο σχολείων που από την πρώτη στιγμή ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας και του εισαγγελέα για να ματαιωθεί η κινητοποίηση. Στόχος της ενέργειας τους αυτής δεν είναι άλλος παρά ο εκβιασμός και η τρομοκράτηση των μαθητών. Το σχολείο πρέπει να διαμορφώνει ελεύθερες προσωπικότητες κι όχι τρομοκρατημένους μαθητές σήμερα, συμβιβασμένους και μοιρολάτρες ενήλικες αύριο.

Η στάση των δύο διευθυντών δεν είναι μόνο αντιπαιδαγωγική αλλά προοιωνίζει επικίνδυνες εξελίξεις και επιβεβαιώνει με τον πλέον απόλυτο τρόπο τη γνώμη του ΠΑΜΕ για το ρόλο που θα έχουν τα στελέχη της εκπαίδευσης στο νέο σχολείο. Σήμερα οι διευθυντές καλούν την αστυνομία να «μπουκάρει» στα σχολεία για να τρομοκρατήσει μαθητές, αύριο όπως και χτες θα κάνουν το ίδιο όταν οι εκπαιδευτικοί δε θα σκύψουν το κεφάλι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, στην αξιολόγηση, στο σχολείο της αγοράς.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα σωματεία εργαζομένων και την ΕΛΜΕ Εορδαίας να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται για τη μόρφωση, να σπάσουν το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και των εκφραστών τους.

Επίσης η ΕΛΜΕ Εορδαίας να προχωρήσει στη διαγραφή από μέλη της των διευθυντών που καλούν την αστυνομία και τους εισαγγελείς στα σχολεία.

Η παιδεία είναι υπόθεση του λαού, της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Πτολεμαΐδα 24/10/2013

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.