Επιστολή Σβώλη σε Μαυραγάνη με θέμα την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία



Το ποσό του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία  προσδιορίζεται με Υπουργική Απόφαση στα 0,35 λεπτά, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας για θέρμανση.

Δεδομένου ότι:

1. Η υψηλή ανεργία που κυμαίνεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πάνω από το 30% σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας, δημιουργεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα επιβίωσης στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ένας στους τρεις είναι άνεργος και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του για θέρμανση.
    
2. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει ιδιαίτερα βαρείς χειμώνες, με χαμηλές θερμοκρασίες που διαρκούν για οκτώ (8) μήνες.
           
3. Οι αγορές της Δυτικής Μακεδονίας και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί τις συνέπειες του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις όμορες χώρες, επειδή έχουν αμελητέα φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης.
    
Γι αυτούς τους λόγους ζητούμε:

Την αύξηση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης, για την Α΄ Ζώνη όπου ανήκει η Δυτική Μακεδονία, από 0,35 λεπτά του ευρώ στα 0, 60 λεπτά του ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Εμπορίου και Απασχόλησης Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργος Σβώλης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.