Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή εκτροφέων γουνοφόρων ζώων και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας



Με μεγάλη συμμετοχή εκτροφέων γουνοφόρων ζώων και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας (Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ/νσεις Κτηνιατρικής και Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας με πρωτοβουλία της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας.

Στα πλαίσια της συνάντησης έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σχετικά με την υφιστάμενη διαδικασία αδειοδότησής τους, αλλά και την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού.

Από τις υπηρεσίες επισημάνθηκαν οι υποχρεώσεις των εκτροφέων που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο όσον αφορά την εκτροφή όσο και την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων τους που οφείλονται κυρίως στην ταχύτατη ανάπτυξη του κλάδου, αλλά θα πρέπει και οι εκτροφείς να σεβαστούν τους συμπολίτες και το περιβάλλον συμμορφούμενοι στην κείμενη νομοθεσία και περιορίζοντας τις οχλήσεις. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.