Η ΕΛΜΕ Κοζάνης καταδικάζει τις διώξεις εναντίον μαθητών και εκπαιδευτικών



Εν μέσω  της τραγικής κατάστασης που βιώνει το Δημόσιο Σχολείο, με αντιφατικούς έως και παράλογους νόμους ή εγκυκλίους, που φτάνουν καθημερινά στα σχολεία, παρακολουθούμε ταυτόχρονα και μία προσπάθεια τρομοκράτησης της εκπαιδευτικής κοινότητας:

Συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Σάμου διώκονται για κατάληψη του κτηρίου της ΔΔΕ. Καλούνται να απολογηθούν για την κατάληψη που έγινε στο κτήριο στις 16-17 Σεπτεμβρίου, τις δύο πρώτες μέρες απεργίας των εκπαιδευτικών.

Ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης 8/10, οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) εισέβαλαν στον χώρο και του 1ου  του 2ου και του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς πραγματοποιώντας σωματικούς ελέγχους σε μαθητές – “εγκληματίες” με το πρόσχημα ότι ψάχνουν να βρουν ναρκωτικά.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συλλαμβάνει 20 μαθητές  για κατάληψη στο σχολείο τους 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας
και καταδικάζονται 8 από αυτούς  με συνοπτικές διαδικασίες. Οι 3 με 20 μέρες φυλάκιση μη εφέσιμες και οι άλλοι τρεις με 4 μήνες φυλάκιση με τρίχρονη αναστολή. Τέρμα λοιπόν το λευκό ποινικό μητρώο για 3 μαθητές .  

Στις 16/10, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι Διευθυντές ΕΠΑΛ και ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθησαν 10 μαθητές. Παρουσία των Διευθυντών η αστυνομική δύναμη έσπασε την κατάληψη, κόβοντας την αλυσίδα και συνέλαβε τους 10 μαθητές που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Στους μαθητές έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες και έχει σχηματιστεί δικογραφία. Παλεύουν τα νέα παιδιά να μην κλείσει το σχολείο τους, μετά τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των ειδικοτήτων τους, ζητούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντικείμενα που είχαν επιλέξει. Τα παιδιά δηλαδή παλεύουν για το αυτονόητο.

Σπέρνουν το φόβο, τρομοκρατούν για να περάσουν ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα. Για να φτιάξουν το σχολείο που θα προετοιμάσει τους αυριανούς υποταγμένους των 200 και 300 ευρώ. Θέλουν να στείλουν μήνυμα υποταγής και μοιρολατρίας προς κάθε κατεύθυνση.

Η Γενική Συνέλευση(17/10) της ΕΛΜΕ Κοζάνης  καταγγέλλει τις διώξεις εναντίον μαθητών και εκπαιδευτικών τις  επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής εναντίον μαθητών καθώς  και την στάση των στελεχών της εκπαίδευσης που συντάσσονται με τις πολιτικές ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ. Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κοζάνης απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη μαθητή και εκπαιδευτικού.
      
Οι πολιτικές αυτές που οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, είναι οι πολιτικές που φέρνουν το «Νέο Σχολείο» των ταξικών φραγμών και που χτυπούν με όλα τα μέσα όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται.
      
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να συνεχίσει τους αγώνες . Αυτή θα είναι η άμεση και αναγκαία απάντηση  στην τρομοκρατία.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ , ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.