Ρ. Μακρή: «Απόρριψη βοσκοτόπων στην Δυτ. Μακεδονία ως μη επιλέξιμων εκτάσεων με επιπτώσεις στην βιώσιμη κτηνοτροφία της περιοχής»



Για να διερευνηθούν τα σοβαρότατα θέματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ πρωτ 2654/14-10-13 ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η Βουλευτής ανέδειξε το συγκεκριμένο ζήτημα αξιοποιώντας την με αριθμ. πρωτ. 88790/2555/2/10/2013 επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  σχετικά με το πρόβλημα που ανακύπτει από τον χαρακτηρισμό ως δασικών, εκτάσεων που χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην δικαιούνται να λάβουν τις ενισχύσεις από προγράμματα όπως ΟΣΔΕ, εξισωτική αποζημίωση, βιολογική καλλιέργεια  κλπ.

Αναλυτικότερα στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι: «οι βοσκότοποι της Δυτικής Μακεδονίας είναι στην πλειονότητά τους εκτάσεις θαμνώδεις μερικώς δασοσκεπείς , με μεγάλες κλίσεις και μεγάλη βιοποικιλότητα.

Αξιοποιούνται μόνο σαν βοσκήσιμες εκτάσεις από τις εγχώριες φυλές αιγοπροβάτων και βοοειδών και προσδίδουν πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη κτηνοτροφία στην περιφέρεια μας”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.