Δράσεις από το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη

Το Σάββατο 12/10/2013, στις 12.00-14.00 στο Ξενοδοχείο ΑΛΙΑΚΜΩΝ στην Κοζάνη, το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη πραγματοποίησε με επιτυχία Ενημερωτική Εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης που πρόκειται να υλοποιήσει με τίτλο «Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας δικτυώνονται. Περιφερειακό Κέντρο Στήριξης των γυναικών στη Δυτική Μακεδονία». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός-Λαογραφικός-Αθλητικός σύλλογος Το σπίτι της γυναίκας νομού Φλώρινας, που θα υλοποιήσει αντίστοιχο Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Το  σπίτι  της γυναίκας Φλώρινας ΣΕ ΔΡΑΣΗ». Εισηγήτριες ήταν η κα Παρθενόπη Σουρμαΐδου και η κα Δέσποινα Καλαϊτζή, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, αντίστοιχα, καθώς και η κα Αποστολία Αχλαδά, πρόεδρος του συλλόγου Το σπίτι της γυναίκας νομού Φλώρινας.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με τις γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας που παραβρέθηκαν, είτε ως εκπρόσωποι φορέων ή/και συλλόγων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είτε λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος. Έμφαση δόθηκε από όλες τις συμμετέχουσες στη δικτύωση, την καλή συνεργασία, την καταπολέμηση στερεοτύπων με βάση το φύλο, την υποστήριξη των  γυναικών με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καταρτίσεις, συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση και την αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων που υπάρχουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν 59 άτομα.

Τα συγκεκριμένα 2 σχέδια δράσης καλύπτουν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας. Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών το πρώτο, Φλώρινας το δεύτερο, ενώ  μπορούν να απευθύνονται για τα επόμενα δύο έτη γυναίκες επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης, μακροχρόνια άνεργες, μονογονείς, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παλιννοστούσες, γυναίκες με χαμηλό προσωπικό ή/και οικογενειακό εισόδημα, νέες κάτω των 25 ετών, χωρίς εργασιακή εμπειρία, καθώς και γυναίκες που διαβιούν στην ύπαιθρο σε δυσπρόσιτες, ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 24613 50143, 2310621166, fax: 24613 50178 ή στο kozani@ergani.gr).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.