Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Δωρεάν διάθεση ξυλοκάρβουνου και οργανωμένη καυσοξύλευση

Στη δωρεάν διάθεση ξυλοκάρβουνου και στην οργανωμένη καυσοξύλευση για ατομικές ανάγκες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων–Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Πρόκειται για τις πρωτοβουλίες του Δήμου που στοχεύουν στην ενίσχυση αδύναμων οικονομικά οικογενειών, δημοτών και κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης σε μία περίοδο που παραμένει ιδιαίτερα υψηλή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Επισημαίνοντας την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην αύξηση του επιδόματος θέρμανσης ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού αναφέρθηκε στις δύο ενέργειες του Δήμου που στοχεύουν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, στην ανακούφιση οικογενειών και δημοτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα θέρμανσης την χειμερινή περίοδο.

Ποσότητα 800 περίπου τόνων ξυλοκάρβουνου θα διατεθεί δωρεάν μετά και τη σχετική συμφωνία του Δήμου με τις δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ΜΕΤΕ Α.Ε. και ΛΑΡΚΟ. Ήδη έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων και από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με βάση πάντα εισοδηματικά κριτήρια, θα ενισχυθούν περίπου 600 οικογένειες. Η παραπάνω ποσότητα ισοδυναμεί περίπου σε 270 τόνους πετρελαίου και αντίστοιχο όφελος για την τοπική κοινωνία περίπου  370.000€

Για τους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου έχει προβλεφθεί και έχει γίνει η σχετική διαδικασία σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία, η οργανωμένη καυσοξύλευση περίπου 5.000 τόνων ξύλων για ατομικές ανάγκες. Οι δικαιούχοι επωμίζονται με το κόστος ξύλευσης ~45€ ανά τόνο που γίνεται από ειδικά συνεργεία. Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι ισοδύναμη περίπου με 1700 τόνους πετρελαίου και το όφελος περίπου 2.300.000€. Αναφερόμενος στις παραπάνω πρωτοβουλίες ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι ανακουφίζουν σε κάποιο βαθμό τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δεν αποτελούν όμως λύση στο σοβαρό ζήτημα της θέρμανσης στη δύσκολη χειμερινή περίοδο που αντιμετωπίζει γενικότερα η Δυτική Μακεδονία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.