Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του «Φαντάσου την πόλη – Κοζανη 2013»

Το “Φαντάσου την Πόλη – Κοζάνη 2013” ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή στις 13 Οκτωβρίου.

Οι δράσεις που θα γίνουν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου περιλαμβάνουν τα εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

Στις 11:00 ξεκινάει η διαδρομή γνώσης και μνήμης έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης. Με περιηγητή το Δημήτρη Φιλιππίδη (ομοτ.καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ) και τη Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη (Δρ. Αρχαιλογίας, Επιτ.προϊσταμένη της Λ’ ΕΚΠΑ) θα ξεναγηθούμε σε κτίρια και περιοχές όπου θα αποκαλυφθεί η εξέλιξη της πόλης στο πέρασμα του χρόνου.

Από τις 13:00 ως τις 17:00 θα είναι σε εξέλιξη το παιχνίδι “Hint Generator| Stories from the City” με αφετηρία το γραφείο του “Φαντάσου την Πόλη: Κοζάνη 2013” (πλ. 28ης Οκτωβρίου κάτω από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη). Ο Γιάννης Αρβανίτης και ο Δημήτρης Μπαλτάς μας καλούν σε μια διαδρομή αναζήτησης κοζανίτικων θρύλων με ένα διαδραστικό παιχνίδι βασισμένο σε arduino και αισθητήρες. Το παιχνίδι θα συνεχιστεί και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.

Στις 18:00 στην Αίθουσα Αναμονής του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα μιλήσουν για ζητήματα πόλης και πολεοδομίας οι Θάνος Βλαστός (καθηγητής Σχολής Τοπογράφων ΕΜΠ), Κωνσταντίνος Σερράος (αναπ.καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ), Δημήτης Φιλιππίδης (ομοτ.καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ) και Γεωργία Καραμήτρου – Μεντεσίδη (Δρ. Αρχαιολογίας, Επιτ.Προϊσταμένη Λ’ ΕΚΠΑ). Νωρίτερα θα προηγηθεί παρουσίαση των μελετών της έκθεσης στην Αποθήκη του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

Στις 10:00 ξεκινάει μια ποδηλατική περιήγηση της Κοζάνης με αφετηρία το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Από τις 11:00 ως τις 15:00 συνεχίζεται το διαδραστικό παιχνίδι “Hint Generator| Stories from the City” με αφετηρία το γραφείο του “Φαντάσου την Πόλη: Κοζάνη 2013” (πλ. 28ης Οκτωβρίου κάτω από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη)

Από τις 19:00 και μετά ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του “Φαντάσου την Πόλη: Κοζάνη 2013” με ένα μεγάλο πάρτυ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στις 20:00 στις γραμμές του τρένου το πολυφωνικό σχήμα Ricercati θα αποδώσει πολυφωνική μουσική από την Γεωργία, την Κορσική, τις Η.Π.Α. και την Ισπανία. Οι εκδηλώσεις λήξης θα συνεχιστούν με γνωστούς DJ’s της πόλης στα παλιά βαγόνια του τρένου.

vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.