Έρχονται μικρές αλλαγές στον «Καλλικράτη»; Ελπίδες στο Βελβεντό!



Ελπίδες, έστω και μικρές, στο Βελβεντό για την πολυπόθητη αυτονομία του γεννούν οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα περί αλλαγών στον «Καλλικράτη», τα οποία ήδη προκαλούν συζητήσεις και αντιδράσεις!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ημερησίας», «αλλαγές σε διοικητικά όρια Καλλικρατικών δήμων προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα ΟΤΑ. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στα χέρια αρκετά αιρετών προκαλώντας αντιδράσεις προβλέπει το «σπάσιμο» του δήμου Κέρκυρας σε τρεις δήμους και του δήμου Λέσβου σε τέσσερις. Ωστόσο, άλλοι μεγάλοι δήμοι, όπως η Ρόδος, παραμένουν ως είχαν».

Μιλώντας, ωστόσο, χθες στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος τόνισε πως «Θα ανοίξει πόλεμος ενόψει των δημοτικών εκλογών, αυτές οι προσεγγίσεις είναι η επιτομή του παλαιοκομματισμού. Αυτή η χώρα δε θέλει να διορθωθεί».

Πάντως το γεγονός πως το Βελβεντό δεν συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αν και είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που με τόση συνέπεια εδώ και τρία χρόνια εμμένει στην αυτοτομία της γεννά πολλά ερωτηματικά και απορίες, στην περίπτωση, φυσικά, που η κυβέρνηση προχωρήσει σε κάποιες μικρές αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», όμως, προς το παρόν η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελλάκης εμφανίζονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε δυο-τρεις μόνο αλλαγές στον «Καλλικράτη», μόνο για νησιωτικές περιοχές, κάτι που, πάντως, λογικά θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τα μέλη της ΜΚΟ «Κοινωνία των πολιτών» Βελβεντού, ώστε να θέσουν και το δικό τους θέμα.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.