Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της μη καταβολής της τελευταίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους στη Δυτική Μακεδονία



Το ζήτημα της καθυστέρησης της τελευταίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης σε πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας μετέφεραν με παρέμβασή τους στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Γερμανίδης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Ο γ.γ. των Δημοσίων Εσόδων διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι  μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει επιλυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και θα καταβληθεί κανονικά η δόση στους δικαιούχους.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης εξελίσσεται σε εφιάλτη για χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας, καθώς η κυβέρνηση εμμένει στον παραλογισμό της επί του ζητήματος, που καταλήγει να είναι εμμονή στο έγκλημα.

Φέτος ο χειμώνας αναμένεται να είναι βαρύς. Αυτό σημαίνει ότι, αν πέρυσι πέθαναν άνθρωποι από το κρύο και τις πρωτόγονες μορφές θέρμανσης, φέτος είναι βέβαιο πως θα θρηνήσουμε ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας.

Για να μην φτάσουμε στο εφιαλτικό αυτό σημείο, επιβάλλεται οι αρμόδιοι, που καθόρισαν πέρσι, αλλά και φέτος, την τιμή του πετρελαίου, να αφήσουν στην άκρη τα επικοινωνιακά τρίκ και τους «μπακαλίστικους» υπολογισμούς και να προχωρήσουν σε πραγματικές λύσεις του ζητήματος.

Τα δήθεν βελτιωμένα μέτρα που διαφημίζει η κυβέρνηση θα έχουν ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να πάει απλά από το 1,30 ¤  το λίτρο στο 1,25 ¤ .

Η μόνη λύση είναι η κατάργηση της αύξησης του ΕΦΚ και η επιστροφή του στα προηγούμενα επίπεδα. Συγκεκριμένα, πρέπει γίνει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 0,21 ¤ στο 1 λίτρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει ουσιαστική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να διαμορφωθεί στα 0,90 ¤ περίπου το λίτρο από το 1,30 ¤ που είναι σήμερα.

Για το θέμα αυτό αρκεί να συμφωνήσει η κυβέρνηση και να υιοθετήσει τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε εκ νέου στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και άλλες διατάξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.