Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα και Δράμα!



Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας…

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε στις 08.15, είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ και έγινε 35 χιλιόμετρα βόρεια του Πολύγυρου κοντά στη Βόλβη με μόλις 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.

Νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση έγινε στις 08.15. Είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχή του Ασκού και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και σε εκείνες της Χαλκιδικής, της Δράμας και της Καβάλας, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές και τραυματισμούς. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό είχαν προηγηθεί δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις και μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ ακολούθησαν άλλες τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις.

Οπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ προκλήθηκε αναστάτωση και οι περισσότεροι άρχισαν να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους, για να δουν αν είναι καλά.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας. Για την ώρα δεν μπορούν να πουν εάν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.