Έρευνα και Καινοτομία στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



Το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στο 13ο Διεθνές συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 5 – 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Παρουσιάστηκαν (oral presentation) οι εργασίες:

1. “Design, construction and testing of a laboratory chamber for dust generation and sampling”, με συγγραφείς τους Α. Κρέστου, Α. Τριανταφύλλου, Σ. Γκάρα, Β. Τσεκούρα και Χ. Διαμαντόπουλο.

2. “Performance and verification of a downscale approach for meteorology and land use, using a mesoscale model in complex terrain», με συγγραφείς τους Β. Ματθαίο, Α. Τριανταφύλλου, Τ. Αλμπάνη.

Η πρώτη εργασία αναφέρεται στην υλοποίηση ιδέας καινοτομίας, που συνίσταται στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμαστική λειτουργία εργαστηριακού θαλάμου απαραίτητου για τη λήψη του χημικού αποτυπώματος αιωρουμένων σωματιδίων από διάφορες πηγές εκπομπής.  Χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 10.000 ευρώ από το ΜΑΡΙΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΚΑΝΑΓΚΙΝΕΙΟ   ΙΔΡΥΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Η δεύτερη σχετίζεται με τη διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος Χημείας του Παν. Ιωαννίνων, απόφοιτου του τμήματος  Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙΔΜ, η οποία πραγματοποιείται στο Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙΔΜ, στο πλαίσιο  έργου που συγχρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Κοζάνης και παρουσιάστηκε στο Δημοτική Συμβούλιο στη συνεδρίαση του τη  Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013.  

Τα πλήρη κείμενα των εργασιών αυτών περιλαμβάνονται στα πρακτικά του συνεδρίου, «Proceedings of the 13th International Conference on Environmental Science and Technology 5-7 September 2013, Athens, Greece , ISBN 978-960-7475-51-0

Κοζάνη,  09.09.2013
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων  ΤΕΙΔΜ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.